COVID-19: Încă un caz de infectare cu Omicron în România. Femeia s-a întors recent din Congo

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Încă un caz de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV2 a fost confirmat marți în România.

Încă un caz de infecție c varianta Omicron a fost înregistrat în România.  Este vorba despre o femeie în vârstă de 39 ani, din județul Bihor, care are istoric de călătorie în Republica Democrată Congo.

Persoana este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea sa de sănătate este una bună.

Este cea dea 16-a persoană aflată pe teritoriul României care a fost confirmată cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Octavian Jurma susține că tulpina Omicron a infecției COVID va fi dominantă în România de săptămâna viitoare.

Statisticianul Octavian Jurma susține că tulpina Omicron va deveni dominantă de săptămâna viitoare în România. Acesta precizează că Omicron a devenit dominantă în SUA în doar trei săptămâni de la raportarea ei.

”Stupefiant! Omicron a devenit dominată în SUA cu 73% din cazurile secventiate în doar 3 săptămâni. Vorbim de o țară cât un continent, nu de o țară cât un stat de la ei. Dintre acestea în prima săptămâna Omicron a avut o pondere de 0.7% și de 12.6% în a două săptămâna (după reajustare). Adică o creștere de 7x pe săptămâna, deci o rată de dublare de aproximativ 2 zile.Și în SUA avem val peste val”, afirmă Jurma.

În ce privește România, acesta notează:

”România intră mâine în a 3-a săptămâna de la detectarea Omicron. A început cu 1.23%, săptămâna trecută a avut 6.32% iar săptămâna această mă aștept să fie în jur de 25% (cu o rată de dublare conservatoare de 3.5 zile). E practic exclus că Omicron să se comporte atât de diferit în România față de restul țărilor din emisfera nordică, deci diferența poate fi atribuită mai interferenței politice. Această intereferență s-a văzut atât din scăderea cu 100% că numărului de secvențieri în doar 2 săptămâni (când orice țară normală ar fi revenit măcar la capacitatea maximă), cât și din lipsa de interes în raportările SGTF (S-gene target failure, adică testele RT-PCR cu suspiciune mare de Omicron).

Puteți citi continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel