COVID-19, Maramureș: ultimii doi pacienți, externați de la Spitalul de Infecțioase

Angela Sabău |
Data publicării:

Niciun maramureșean pozitiv COVID-19 nu mai este internat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Mai sunt, în schimb, șase cazuri active la Spitalul „Nicoale Rușdea” din Baia Mare.           

La două luni de la apariția pandemiei de covid-19, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare nu am isunt apcienți infectați, ultimii doi fiind externați la începutul acestei săptămâni.

Dintre toți cei 67 de pacienți care au fost anunțați în Maramureș pe parcursul celor două luni, mai există șase cazuri active, peroasne internate la Spitalul de Pneumoftiziologie „Nicoale Rușdea” din Baia Mare.

„Măsurile extrem de rapide luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în Maramureș dar și investițiile făcute în dotarea spitalelor din județ cu aparatură medicală și materiale de protecție își arată, azi, rezultatele. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, prin fermitatea cu care au fost aplicate măsurile de carantinare a persoanelor revenite din zone roșii sau portocalii, de izolare la domiciliu a celor care au intrat în contact cu un caz confirmat COVID-19, dar și măsurile de distanțare socială au făcut ca, din județul cu aproape cel mai mare număr de persoane aflate în carantină instituționalizată, în urmă cu două luni, am ajuns, astăzi, la coada listei de infectați la nivel național”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Maramureș. ”Să aflu că în Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, spital în subordinea administrației județene nu există niciun pacient infectat cu SARS-CoV-2 mi se pare extraordinar”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Potrivit datelor comunicate, de la începutul pandemiei și până în prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase au fost internați 58 de maramureșeni declarați pozitiv la COVID-19, din care 55 au fost externați ca fiind vindecați, iar trei au fost transferați la spitalul suport TBC, având și alte afecțiuni. În total, în spitalul din Baia Mare au fost internate 145 de persoane suspecte ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, însă rezultatul a fost pozitiv doar în 58 de cazuri, restul testelor fiind negative. Din cei 58 de pacienți confirmați, pentru 55 dintre aceștia tratamentul s-a acordat în unitatea medicală care a confirmat diagnosticul, aceștia fiind externați în prezent.

Niciun cadru medical din Maramureș nu a fost infectat în această periaodă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel