COVID-19: Măștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România. Noi măsuri, pregătite de Guvern

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Măștile FFFP2
Măștile FFFP2

Măștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România. Aceasta este una din măsurile pe care Guvernul le ia în calcul, din cauza exploziei numărului de infectări.

Guvernul ia în calcul noi măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Printre acestea se află obligativitatea unui anumit tip de măști, respectiv FFFP2, dar și posibilitatea șomajului tehnic.

Ministrul Sănătății spune că am putea ajunge să avem până la 80.000 de noi cazuri pe zi și le cere parlamentarilor să aprobe legea care prevede certificatul verde la locul de muncă. 

”Nu putem exclude o creștere accelerată în săptămânile următoare. În jurul datei de 15 ianuarie probabil că o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri”, avertizează ministrul Sănătății, potrivit Antena 3.

De asemenea, ministrul Sănătății spune că este nevoie de o testare mai eficientă în școli. 

”Ar trebui regândită și se discută acest lucru pentru regândirea campaniei de testare astfel încât să existe o eficiență mai mare și cazurile suspecte să poată fi, sau nu, confirmate cu teste PCR”, a mai spus el.

Ministrul Sănătății susține adoptarea certificatului verde.

"În legătură cu certificatul verde, știți bine că este atributul Parlamentului să ia o decizie. Există un proiect de lege depus în Parlament de mai mult timp, care a fost respins de Senat, iar în momentul de față se găsește în Camera Deputaților. Probabil există un blocaj la nivel legislativ și sigur atunci când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăți, a INSP, ea ar fi trebuit să fie sau nu îmbrățișată, încât să își poată face efectul atunci când se înregistrează o creștere care ar putea să sugereze un val pandemic important.

Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, certificat electronic COVID, sigur că și eficacitatea lui devine tot mai puțin relevantă.

Rămâne să vedem dacă acest trend crescător se confirmă, dacă se va accelera transmiterea și, atunci, sigur, că trebuie să găsim și soluții la situația de fapt."  - a mai ministrul Alexandru Rafila.

Ieri, 36 de județe înregistrau o creștere a ratei incidenței infectărilor. De asemenea, a crescut media națională la 0,6, iar numărul infectărilor s-a triplat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel