COVID-19. OMS avertizează împotriva remediilor tradiţionale promovate de președintele Madagascarului

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID-19, infecție
COVID-19, infecție


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că plante medicinale precum Artemisia annua (pelin dulce), promovate ca un posibil tratament împotriva COVID-19, ar trebui testate pentru eficacitate şi efecte secundare.

OMS a afirmat că sprijină folosirea remediilor tradiţionale testate ştiinţific, adăugând că medicina complementară şi alternativă are multe beneficii, notează Agerpres.

Cursa pentru descoperirea unui tratament anti COVID-19 a stârnit un interes reînnoit în plante precum Artemisia annua, cunoscută şi sub denumirea de ''pelin dulce''.

Preşedintele Madagascarului, Andry Rajoelina, promovează un tratament pe baza acestei plante. Deşi acest amestec pe bază de plante nu a fost încă testat ştiinţific, liderii mai multor ţări africane au anunţat că au făcut comenzi sau că au primit loturi din acest remediu.

''Chiar dacă tratamentele provin din practici tradiţionale şi din natură, stabilirea eficacităţii şi siguranţei acestora prin teste clinice riguroase este esenţială'', au precizat reprezentanţii biroului regional OMS pentru Africa Subsahariană, într-un comunicat.

OMS menţionează că lucrează cu institute de cercetare pentru a selecta produse din medicina tradiţională care pot fi investigate pentru eficacitate şi siguranţă clinică ca tratamente pentru COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Organizaţia a mai menţionat că trebuie procedat cu prudenţă împotriva informaţiilor eronate, în special pe reţelele de socializare, despre eficacitatea anumitor remedii în contextul eforturilor depuse în această perioadă pentru descoperirea unui tratament pentru COVID-19.

''Multe plante şi substanţe sunt propuse fără respectarea cerinţelor minime de probare a calităţii, siguranţei şi eficacităţii", a precizat organizaţia.

Biroul regional OMS a adăugat că folosirea unor produse care nu au fost analizate riguros ar putea pune oameni în pericol, oferindu-le un fals sentiment de securitate şi distrăgându-i de la măsurile de prevenţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel