COVID-19: OMS monitorizează noua variantă MU de coronavirus identificată în Columbia, America de Sud și Europa

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

COVID-19: O nouă variantă de coronavirus numită MU a fost desemnată o variantă de interes de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). MU sau B.1.621 a fost identificat pentru prima dată în Columbia și au fost înregistrate deja cazuri în America de Sud și Europa.

Buletinul săptămânal al OMS cu privire la pandemia COVID-19 a spus că noua variantă MU are mutații care sugerează că ar putea fi mai rezistentă la vaccinuri, așa cum a fost cazul Beta, dar că ar fi necesare mai multe studii pentru a examina acest lucru în continuare.

Experții OMS au notat că „De la prima identificare în Columbia, în ianuarie 2021, au existat câteva rapoarte sporadice de cazuri ale variantei MU și au fost raportate unele focare mai mari din alte țări din America de Sud și din Europa”, arată The Guardian.

„Deși prevalența globală a variantei MU printre cazurile secvențiate a scăzut și este în prezent sub 0,1%, prevalența în Columbia (39%) și Ecuador (13%) a crescut constant.

„Epidemiologia variantei MU în America de Sud, în special cu co-circulația variantei Delta, va fi monitorizată pentru modificări.”

Existau patru variante îngrijorătoare de coronavirus SARS CoV-2, după cum arată OMS, varianta Alpha - înregistrată pentru prima dată în Kent - descoperită în 193 de țări, Beta în 141 de țări, Gamma în 91 de țări și Delta în 170 de țări, în timp ce MU este de acum a cincea variantă de interes .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel