COVID-19, când se agravează la tineri: Explicația unui medic

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Un medic epidemiolog din SUA a făcut public un studiu al cazurilor grave la persoanele mai tinere, sugerând o explicație pentru decesele persoanelor mai tinere.

Un medic epidemiolog din New York, Jennifer Lighter, spune că în primele zile în care a început să trateze pacienți cu COVID-19 în spital, ea și alți medici au văzut rapid un anume tipar.

Nu cred că oamenii obezi sunt la fel de răspândiți în China în comparație cu SUA, așa că nu aveau multe date în acest sens. Dar, pentru noi, a fost foarte evident și observabil, chiar și în primele zile, că în Unitatea de Terapie Intensivă au existat o mulțime de tineri, iar ceea ce a evidențiat grupul de pacienți mai tineri a fost greutatea lor corporală. Nu puteam să nu observăm că toți erau supraponderali”, spune Lighter, care lucrează la New York University Langone Health.

Lighter a vrut să înțeleagă mai bine dacă într-adevăr există o legătură între coronavirus și obezitate, așa că ea și Anna Stachel, asistent director al Departamentului pentru prevenirea și controlul infecțiilor la NYU Langone Health, au făcut un studiu pe 3.615 pacienți sub 60 de ani care au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Obezii, risc de trei ori mai mare

Ele au descoperit că greutatea corporală nu a crescut în mod semnificativ riscul de spitalizare sau de boli mai severe pentru persoanele de peste 60 de ani. Dar s-a întâmplat la pacienții sub vârsta de 60 de ani, comparativ cu cei cu un indice de masă corporală sănătoasă, care este mai mică de 30. Cercetările au arătat că:

Pacienții cu un IMC de 30-34 au avut de două ori mai mare riscul de a fi internați la spital sau de a avea nevoie de îngrijiri medicale.

Pacienții cu un IMC de 35 sau mai mare au avut de două ori mai mare riscul să fie internați la spital și de trei ori mai mari decât să ajungă în unitatea de terapie intensivă.

„Pacienții care sunt obezi vin mai frecvent în secția de urgență și se prezintă pentru îngrijiri medicale, deoarece sunt bolnavi. Odată ajunși aici, cei cu un IMC mai mare sunt, de asemenea, mai susceptibili să rămână internați și mai probabil să ajungă în terapie intensivă”, explică Lighter.

Ea spune că acestea sunt informații foarte importante pentru SUA, deoarece 42% din populația americană are un IMC de peste 30, ceea ce este considerat obezitate. „Spitalul nostru a fost unul dintre primele care a găsit asocierea dintre obezitate și coronavirus, dar cred că în curând va deveni foarte comun”, spune Lighter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel