COVID-19, prof dr Bubenek: opinia unor infecționiști e ”ignoranță majoră”!

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Prof dr Șerban Bubenek. Foto: DC News
Prof dr Șerban Bubenek. Foto: DC News

Prof dr Șerban Bubenek, medic anestezist, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre administrarea de anticoagulant la bolnavii COVID-19 care sunt asimptomatici.

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate a DC Medical, profesorul și medicul anestezit Șerban Bubenek, fost manager al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof dr C.C. Iliescu”, a subliniat un aspect despre administrarea de anticoagulante bolnavilor cu COVID-19.

”Faptul că niște colegi infecționiști au apărut la televizor și au zis că dacă le administrăm și pacienților asimptomatici un anticoagulant s-ar putea să meargă mai bine este o dovadă de ignoranță majoră pentru că există un scor vechi de peste 15 ani, se cheamă scorul Padua și care aplicat oricărui pacient cu COVID-19, din orice spital, nu din Terapie Intensivă, îți dă un calcul care îți spune că este peste 4, adică un pacient imobilizat la pat și care are o boală inflamatorie sau infecțioasă. Acești pacienți aveau oricum indicație de a primi, din clipa în care au intrat într-o secție de Boli Infecțioase sau de Pneumologie, de a primi profilaxie cu heparină cu greutate moleculară mică sau cu heparină non-fracționat. Iar asta trebuie să se întâmple zi de zi în spitalele din România. Deci eu am suspiciunea că necunoașterea acestor minime măsuri antitrombotice la un pacient care stă în pat și are o inflamație este mult mai profundă”, afirmă specialistul cardiolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel