COVID-19. Recomandări pentru persoanele cu astm

COVID-19 poate afecta tractul respirator - nasul, gâtul și plămânii și poate duce la boli respiratorii acute și pneumonie. La persoanele cu astm, infecția poate duce la complicații severe.

Studiile preliminare au arătat că persoanele cu astm și alte boli pulmonare sunt mai expuse riscului de boli grave legate de COVID-19 și care pot pune viața în pericol.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, CDC, recomandă tuturor persoanelor să rămână acasă cât mai mult timp poate fi protejat de infecție.

Recomandări de la CDC 

Distanțarea socială este un mod important de a preveni răspândirea infecției de la un individ la altul.

Evitarea mulțimilor și a locurilor aglomerate și a sta departe de cei bolnavi.

Evitate călătoriile în croazieră și călătoriile aeriene neesențiale. Deoarece majoritatea națiunilor au oprit deja călătoriile neesențiale, aceasta măsură a fost asigurată.

Mâinile trebuie curățate cu apă și săpun, iar atunci când acestea nu sunt disponibile, acestea trebuie curățate folosind produse de igienizare pe bază de alcool.

Dacă una dintre persoanele aflate la domiciliu este bolnavă de COVID-19, trebuie să fie ținută departe de restul gospodăriei pentru a reduce riscul de transmitere către ceilalți membri ai familiei.

Obiectele personale, cum ar fi ustensile, tacâmuri, lenjerie, prosop și haine trebuie să fie păstrate separat.

Măsurile speciale care trebuie luate de astmatici conform recomandărilor CDC

Simptomele astmului trebuie ținute sub control, folosind medicamente, după recomandarea medicului.

Este necesară utilizarea inhalatorilor cu steroizi, așa cum recomandă medicii.

Nu trebuie oprit tratamentul prescris pentru controlul astmului și nici modificat planul terapeutic împotriva astmului fără consultarea medicului.

O sursă de urgență de inhalatoare și medicamente pentru astm trebuie asigurată, vorbind cu furnizorii de servicii medicale, farmaciști și asigurători. CDC recomandă ca toți astmaticii, precum și alții cu afecțiuni cronice, să aibă un stoc de 30 de zile de medicamente fără prescripție medicală și cu prescripție medicală, în cazul în care trebuie să fie la domiciliu pentru perioade lungi de timp.

Pentru astmatici, trebuie evitați toți declanșatorii astmului
Utilizarea corectă a inhalatorului este de asemenea importantă

Persoanele cu astm în comunitate pot provoca anxietate, care pot acționa ca un declanșator al astmului. Trebuie făcuți pași pentru a controla anxietatea și stresul în acest timp.

Praful poate fi un declanșator al astmului. În timpul pandemiei COVID-19, curățarea și dezinfectarea locuinței ar putea fi vitală. CDC recomandă ca cei cu astm să nu fie cei implicați în curățare și să fie departe de cameră atunci când se face curățarea.

Casa trebuie să fie aerisită și bine ventilată folosind ventilatoare, uși și ferestre deschise.
Casele astmaticilor, precum și în alte oblecte din case, suprafețele atinse frecvent, cum ar fi telefoanele, telecomenzile, mesele, comutatoarele, butoanele, mânere etc. trebuie dezinfectate cu apă și săpun.

În caz de simptome, furnizorii de servicii medicale trebuie să fie contactați imediat.

Recomandări din partea altor organizații

OMS enumeră astmul ca unul dintre factorii de risc care îi poate face pe pacienți „mai vulnerabili în fața virusurilor". Fundația pentru astm și alergie din America avertizează, de asemenea, că cei cu astm și alte boli respiratorii ar trebui „să ia măsuri de precauție atunci când orice tip de boală respiratorie se răspândește în comunitatea lor."

AAAAI (Academia Americană de Alergie, Astm și Imunologie) afirmă, de asemenea, pe pagina sa web, că  „Virusul SARS-CoV-2 (precum SARS-CoV și MERS-CoV, celelalte două coronavirusuri pandemice) nu pare să provoace exacerbări pentru astm. Cu toate acestea, este întotdeauna important pentru pacienții cu astm să-și păstreze boala subcontrol. " Ei explică faptul că dacă astmul este ținut sub control, plămânii ar putea fi cel mai bine pregătiți pentru o infecție sau alergen care ar putea provoca o exacerbare a astmului. De asemenea, aceștia reamintesc faptul că, astmaticii, în timpul acestei pandemii, ar trebui să practice distanțarea socială, să stea acasă și să se spele pe mâini frecvent. Acest lucru i-ar împiedica să dobândească infecția COVID-19, au scris ei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel