COVID-19: Siguranță și sănătate la locul de muncă pentru medici! Apelul prof Dr Cătălina Poiană, președintele CMMB

D.C. |
Data publicării:
Cătălina Poiană  FOTO: arhivă personală
Cătălina Poiană FOTO: arhivă personală

COVID-19: Prof Dr Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, a lansat un apel autorităților prin care cere siguranță și sănătate la locul de muncă pentru medici. În spitale, clinici, cabinete medicale și nu numai. 1 din 9 cazuri de infectare cu noul coronavirus este cadru medical!

COVID-19: Redăm integral prof dr Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB): 

„Dragi medici, stimată opinie publică,

Astăzi, se marchează Ziua Mondială a Siguranţei şi Sănătăţii la locul de muncă. În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, mesajul meu se îndreaptă în această zi atât către conducerile instituțiilor unde activează medici, dar și alte cadre medicale, cât și către autoritățile care reglementează și coordonează aceste instituții și bineînțeles către cadrele medicale.

Siguranță și sănătate pentru cadrele medicale la locul de muncă! Astăzi și tot timpul.

Vedem cu toții ce înseamnă pandemia pentru cadrele medicale. Medici, asistenți, infirmiere infectați... Sănătatea cadrelor medicale înseamnă și sănătatea noastră a tuturor.

Potrivit celor mai recente analize ale Institutului Național de Sănătate Publică, unul din nouă cazuri de infectare cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, este cadru medical. Trei medici au pierdut lupta cu virusul: unul din Constanța, unul din Botoșani și, anunțat în urmă cu puțin timp, unul din Hunedoara.

O statistică alarmantă ce vine ca o nouă dovadă a importanței respectării măsurilor de siguranță, a protocoalelor și a procedurilor. Suntem cu toții responsabili pentru aceasta – cadre medicale, conduceri de spitale, autorități.

Siguranța și sănătatea fiecăruia dintre noi asigură funcționarea sistemului de sănătate în ansamblul său, pentru întreaga populație. Numai protejându-ne pe noi, protejându-ne colegii și astfel protejându-ne pacienții putem depăși această perioadă dificilă și putem ieși mai puternici”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel