COVID-19: Slovacia testează întreaga sa populație! Premieră mondială

Adisa Codruț |
Data publicării:
Covid-19, sange
Covid-19, sange

Slovacia a lansat sâmbătă un program de depistare a COVID-19 la întreaga populație. Milioane de teste antigenice vor fi făcute, o premieră mondială, criticată deja pentru pregătirea slabă.

Aproximativ 45.000 de profesioniști din sănătate, armată și poliție din Slovacia au fost desfășurați pentru a efectua testele în țara care este membră a UE, și care arec 5,4 milioane de locuitori. Ei vor colecta probe la aproximativ 5.000 de puncte de testare deschise sâmbătă și duminică în intervalul 06:00 - 21:00 GMT.

Premierul slovac Igor Matovic a apreciat săptămâna aceasta că măsura va salva „sute de vieți”. Testele antigenice dau rezultate rapide - uneori în câteva minute -, dar nu sunt considerate la fel de precise ca testele PCR, pentru care tampoanele nazale trebuie trimise la un laborator de analize.

Participarea la test este gratuită și voluntară, dar persoana care nu are un certificat de test negativ riscă o amendă substanțială dacă este arestată de poliție.

Oricine are rezultat pozitiv ar trebui să intre imediat în carantină timp de 10 zile.

„Aceasta va fi calea noastră către libertate”, a insistat Matovic, sugerând că restricțiile asupra pandemiei ar putea fi ori relaxate după finalizarea testelor, ori întărite dacă programul nu este implementat pe deplin, noteaza Agerpres.

„Avem mari șanse să arătăm Europei și lumii că lucrurile se pot face diferit, fără a închide economia și a lăsa milioane de oameni fără locuri de muncă”, a declarat el în ajunul campaniei de testare, conform agenției slovace de presă TASR.

Guvernul intenționează să finalizeze testele naționale în două zile și să efectueze o altă rundă de teste în weekendul viitor. Totuși, autoritățile s-au străduit să găsească personal medical pentru a asigura funcționarea tuturor centrelor de testare și au fost forțate să ofere bonusuri în numerar medicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel