COVID-19, Solidaritatea Sanitară: 1.705 cadre medicale infectate cu coronavirus. 5 au murit

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic costumat. Foto: MTI
Medic costumat. Foto: MTI

COVID-19: Oficial, INSP spune că sunt doar 1.031 de cadre medicale infectate, dar pe platforma creată de Solidaritatea Sanitară au fost raportate 1.705. De asemenea, cinci cadre medicale și-au pierdut viața din cauza infectării.

Oficial, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus este 1.031. Cifra a fost calculată pe baza raportărilor primite de INSP din teritoriu.

Dar Solidaritatea Sanitară, care a lansat pe 15 aprilie o platformă de monitorizare a infectării cu SARS-CoV-2 a salariaților din sănătate, creată în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea" (CCDSS), arată că cifra este mult mai marre.

Conform datelor colectate de platforma covid.solidaritatea-sanitara.ro (link direct), rezultă că am avea 1.705 cadre medicale confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus și că până acum ar fi fost înregistrate 5 decese în rândul salariaților din Sănătate. Raportarea însumează cazuistica din 37 de județe și din 110 unități sanitare afectate, în care sunt incluse spitale dar și servicii de ambulanță. Mai mult, 5 cadre medicale au murit . 

Cele mai multe cazuri ar fi la:

Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan Cel Nou Suceava – 375

Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani – 107

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava – 77

Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc 67

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf" Sfântu Gheorghe – 65.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel