COVID: 87% din persoane externate au simptome și două luni mai târziu

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Un nou studiu privind persoanele externate din spital după tratamentul pentru Covid-19 arată că 4 din 5 dintre acestea au simptome chiar și la 2 luni de la debutul bolii, după ce s-au vindecat. 

Studiul în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA - link direct studiu) au analizat 143 de pacienți din Italia (cu vârste între 19 și 84 de ani, 53 dintre ei fiind femei), și care au fost spitalizați în medie circa 13,5 zile cu COVID-19 și au supraviețuit bolii. 

În medie, pacienții au fost evaluați la două luni de la debutul primului lor simptom COVID. 28 dintre pacienți au fost ventilați invaziv sau non-invaziv. Toți au fost externați din spital și aveau două teste consecutive negative de coronavirus. La momentul evaluării, niciunul dintre pacienți nu a raportat febră sau vreun simptom de COVID-19 acut, dar peste jumătate au raportat oboseală și 43% au raportat probleme de respirație. Aproape o treime dintre supraviețuitori au raportat dureri articulare, iar 22% au avut dureri în piept.

Doar 13% dintre pacienți nu aveau niciun simptom legat de COVID-19 la 2 luni, 32% au raportat câte 2 simptome, în timp ce peste jumătate dintre ei (55%) au raportat trei sau mai multe simptome. Asta însemană că 87% dintre pacienți aveau cel puțin două simptome la două luni de la debutul bolii. De asemenea, studiul a inclus și întrebări despre calitatea vieții pacienților. 44,1% dintre ei au spus că au o calitate a vieții mai proast decât înainte de a se îmbolnăvi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel