COVID: Londra impune revenirea la TELEMUNCĂ. 568 de cazuri de OMICRON identificate

Dana Lascu |
Data publicării:
În Marea Britanie sunt deja sute de cazuri de infectare cu varianta Omicron de coronavirus. Foto: Pixabay
În Marea Britanie sunt deja sute de cazuri de infectare cu varianta Omicron de coronavirus. Foto: Pixabay

După ce 568 de cazuri de infectare cu varianta OMICRON au fost identificate în Marea Britanie, premierul Boris Johnson, a anunțat miercuri o înăsprire a restricțiilor pentru a opri răspândirea tulpinii de coronavirus, printre care revenirea cu începere de luni la telemuncă și introducerea pașaportului de vaccinare pentru unele adunări mari.

În Marea Britanie, „devine din ce în ce mai clar că varianta Omicron se răspândește mult mai rapid decât varianta anterioară Delta de coronavirus”, cu 568 de cazuri COVID identificate până în prezent în Marea Britanie și o cifră reală „cu siguranță mult mai mare”, a anunțat premierul Boris Johnson, într-o conferință de presă.

Precizând că numărul cazurilor din cauza Omicron pare să se dubleze la fiecare două sau trei zile în țară, liderul conservator a subliniat că „această creștere exponențială ar putea duce la o creștere bruscă a spitalizărilor și deci, din păcate, la decese”.

„De aceea, trecerea la Planul B” de restricții în Anglia este „lucru proporțional și rezonabil de făcut”, oferind timpul pentru a accelera campania de amplificare a vaccinului, a adăugat Boris Johnson.

Prin urmare, de luni, Guvernul britanic le cere angajatorilor și angajaților ca aceștia să lucreze de acasă „dacă este posibil”.

Pașaportul de vaccinare va fi introdus

Pașaportul de vaccinare, contestat de unii membri ai majorității conservatoare, este introdus pentru prima dată în Anglia, în cluburi, baruri și discoteci și în toate locurile de peste 10.000 de persoane.

Marea Britanie, una dintre cele mai îndoliate țări din Europa, cu aproape 146.000 de morți de la începutul pandemiei de COVID-19, reintrodusese deja măsuri de pentru a lupta împotriva Omicron, cum ar fi restricțiile de călătorie, spre supărarea sectorului respectiv, și purtarea măștii în magazine și în transport public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel