Cristian Vlădescu: rezistența la antibiotice, una din marile amenințări sanitare

Florina Pop / 19 noi 2020 / 22:52
EXCLUSIV

Profesorul Cristian Vlădescu, directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică, a vorbit la dezbaterea ”Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19” despre impactul consumului de antibiotice.

Invitat la dezbaterea online ”Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”,  profesorul Cristian Vlădescu, directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică, spune că acest ”consum inadecvat de antibiotice e motorul apariției rezistenței microbiene, iar cea mai vizibilă manifestare a acestei rezistențe este infecția nosocomială”.

”Infecție nosocomială înseamnă, pe lângă suferința propriu-zisă, inclusiv posibilitatea de decese din cazul rezistenței la terapia uzuală, înseamnă și consum crescut de resurse, adică utilizarea unor medicamente mai scumpe, mai rare sau din ce în ce mai rare ajungându-se, cel puțin la nivel de discuții, și în practică la situații care sunt infecții rezistente la majoritatea antibioticelor în uz la ora actuală, fapt care face să fie considerată de OMS, de organizațiile internaționale din domeniul sanitar, ca una din marile amenințări în ceea ce privește sănătatea în următoarele decenii, cuplat cu faptul că cercetarea în zona antibioticelor n-a fost atât de bine dezvoltată, finanțată ca și cercetarea în alte zone precum oncologia”, afirmă profesorul Vlădescu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy