Cristian Vlădescu: rezistența la antibiotice, una din marile amenințări sanitare

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Profesorul Cristian Vlădescu, directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică, a vorbit la dezbaterea ”Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19” despre impactul consumului de antibiotice.

Invitat la dezbaterea online ”Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”,  profesorul Cristian Vlădescu, directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică, spune că acest ”consum inadecvat de antibiotice e motorul apariției rezistenței microbiene, iar cea mai vizibilă manifestare a acestei rezistențe este infecția nosocomială”.

”Infecție nosocomială înseamnă, pe lângă suferința propriu-zisă, inclusiv posibilitatea de decese din cazul rezistenței la terapia uzuală, înseamnă și consum crescut de resurse, adică utilizarea unor medicamente mai scumpe, mai rare sau din ce în ce mai rare ajungându-se, cel puțin la nivel de discuții, și în practică la situații care sunt infecții rezistente la majoritatea antibioticelor în uz la ora actuală, fapt care face să fie considerată de OMS, de organizațiile internaționale din domeniul sanitar, ca una din marile amenințări în ceea ce privește sănătatea în următoarele decenii, cuplat cu faptul că cercetarea în zona antibioticelor n-a fost atât de bine dezvoltată, finanțată ca și cercetarea în alte zone precum oncologia”, afirmă profesorul Vlădescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel