"Criza inevitabilă a medicamentelor", un FAKE NEWS. Ministerul Sănătății, anunț

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Criza inevitabila a medicamentelor - Foto: Pexels @Polina Tankilevitch
Criza inevitabila a medicamentelor - Foto: Pexels @Polina Tankilevitch

Ministerul Sănătății informează asupra unei știri false privind criza medicamentelor.

"Ca urmare a distribuirii pe rețelele de socializare  a unui document avizat de “PATRONATUL Protecției și Medicinei FAMILIEI 'FAMILIA', dat spre informare medicilor de familie, în care se indică acestora 'să informeze pacienții mai ales pe cei cu afecțiuni cronice, să își procure medicamente pe o perioadă mai lungă de timp deoarece criza medicamentelor în farmacii este inevitabilă', din cauza faptului că  statul român 's-a implicat în mod iresponsabil în agravarea conflictului dintre RUSIA și UCRAINA', pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm că toate aceste date sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip FAKE NEWS (minciuni).

Adresăm rugămintea tuturor cetățenilor să nu colporteze aceste informații false, care sunt menite a induce panică în rândul comunităților, mai ales în rândul cetățenilor care necesită medicamentație sau tratament specific.

Amintim faptul că același semnatar, director executiv al patronatului amintit anterior, a mai distribuit în trecut o minciuna, ce a fost combătuta de Ministerul Apărării Naționale. În informarea precedentă se specifica faptul că întreaga campanie de vaccinare împotriva COVID-19, organizată de armată este 'o acţiune militară specifică', iar vaccinul drept 'un medicament experimental'. Aceste afirmații sunt mincinoase, nefiind susținute de fapte verificabile", transmite Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel