Crizele care amenință România. Ipoteze

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

În afara pandemiei COVID, experții susțin că România ar fi amenințată și de o criză alimentară, nu doar una economică.

Criza declanșată de pandemia COVID nu ar fi singura catastrofă care ar amenința România. Experții au realizat un top cinci dezastre.

Primul de care au amintit este cel al unui cutremur major, ca acela din 1977, poate lovi oricând Capitala și alte orașe mari. Prăbușirea a zeci sau sute de clădiri cu risc seismic ar genera imense drame umane, dar și pagube de miliarde de euro, prin blocarea căilor de comunicație și a sistemelor majore din orașul care produce un sfert din PIB-ul României (sau aproape o treime din PIB, împreună cu județul Ilfov).

Un altul ar fi o criză alimentară care s-ar adăuga crizei economice care evoluează în prezent, fie din cauza secetei prelungite, fie din cauza unor evoluții globale.

Celelalte trei dezastre le puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel