Cum arată lumea fumătorilor de azi. Cum convingem fumătorii să renunțe la acest obicei. Summer Hanna (BAT): Este un proces de transformare incredibil

EXCLUSIV
Cum arată lumea fumătorilor de azi - Foto: Freepick @wirestock
Cum arată lumea fumătorilor de azi - Foto: Freepick @wirestock

Cum arată lumea fumătorilor de azi și cum convingem fumătorii să renunțe la fumat. Ce înseamnă "un viitor mai bun".

Întrebată despre cum ar descrie lumea și consumatorii de azi și de mâine, despre cum se schimbă lumea și cum se adaptează BAT la aceste transformări, Summer Hanna, Șefa Departamentului pentru Reglementare Științifică în cadrul BAT, a declarat că “este într-adevăr o perioadă de transformare incredibilă”.

“Eu lucrez în cadrul organizației de 12 ani. Când m-am alăturat grupului, BAT era doar o companie tradițională de produse din tutun, iar țigările electronice tocmai ce apăruseră, nimeni nu știa nimic despre ele sau ce impact puteau să aibă cu adevărat. Iar acestea au avut un rol fundamental în cariera mea, totul este acum incredibil de diferit.

În prezent avem țigări electronice, avem produse care încălzesc tutunul, avem produse cu nicotină pentru uz oral. Niciunul dintre aceste produse nu a existat în trecut pentru consumatori, așa cum se întâmplă azi. 

Este un proces de transformare incredibil, care reflectă modul în care lumea în general s-a schimbat, mai ales atunci când vezi cum aceste tehnologii cu adevărat revoluționare au schimbat modul în care ne raportăm azi la tot. Și cred că portofoliul BAT reflectă aceeași schimbare globală”, a declarat Summer Hanna, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News, în cadrul dezbaterii intitulate ”Reducerea riscurilor asociate fumatului și rolul dispozitivelor care nu ard tutunul'' din cadrul Campaniei DC Media Group ''Cum reducem riscurile din viața de zi cu zi''.

Cum ați descrie “un viitor mai bun”? Care sunt obiectivele BAT pentru următorii ani?

“Cred că “un viitor mai bun” reflectă de fapt tot ceea ce încercăm să realizăm: să convingem fumătorii să înlocuiască țigările cu produse care reduc riscurile* asociate fumatului. 

Și acest obiectiv definește întreaga strategie a companiei, modul de lucru și abordarea tuturor activităților pentru alegerea direcției corecte în îndeplinirea acestui angajament de a oferi consumatorilor adulți o oportunitate de reducere a riscurilor*”, a mai spus ea.

Ce variante au cei care vor să renunțe la fumat

Mai mult, Summer Hanna a spus că “ceea ce cred că este cu adevărat incitant cu privire la utilizarea tehnologiei la BAT și la reducerea impactului fumatului asupra sănătății este că am îmbrățișat cu adevărat tehnologia la nivel de organizație, pentru a dezvolta alternative satisfăcătoare la fumat pentru consumatorii noștri”.

“Portofoliul BAT conține o varietate de tipuri de produse diferite, pentru diferite tipologii de consumatori. Prin urmare, încercăm să oferim consumatorilor cât mai multe opțiuni alternative la fumat. Dacă analizați portofoliul nostru, avem produse care încălzesc tutunul, precum glo**, avem țigări electronice și produse cu nicotină pentru uz oral. Aceasta înseamnă o gamă largă de opțiuni și oportunități, totodată, pentru consumatorii adulți de a alege ce funcționează cu adevărat cel mai bine pentru ei.

Iar rezultate sunt deja vizibile. În acest an am ajuns la 24 de milioane de utilizatori ai produselor cu risc redus* din portofoliul BAT. Și continuăm către atingerea obiectivului ca 50 de milioane de adulți să consume produsele noastre cu risc redus* până în 2030”, ne-a mai spus Summer Hanna.

“Spre exemplu, portofoliul nostru oferă azi produse pentru vapat, cunoscute și ca țigări electronice. Aceste produse implică tehnologie, microprocesoare, dispozitive electronice, oferind astfel alternative satisfăcătoare pentru consumatorii care aleg să renunțe la fumat.  

Avem, de asemenea, produse care încălzesc tutunul. Foarte similar, utilizăm tehnologia pentru a oferi alternative satisfăcătoare consumatorilor adulți de tutun.

Eu cred că este un moment foarte interesant pentru a face parte din această organizație și pentru a fi martor la această schimbare”, a mai declarat Summer Hanna.

Cu o cotă de piață de peste 50%, BAT este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România.

BAT a lansat în România în decembrie 2017 dispozitivul glo**, cel mai inovator dispozitiv al companiei pentru încălzirea tutunului. La nivelul grupului BAT, România este prima țară din Uniunea Europeană în care au fost produse consumabilele din tutun pentru glo**, fabrica BAT din România fiind al treilea centru global de producție a acestor consumabile și primul din Europa.

BAT a derulat peste 300 de studii pentru glo** în diferite domenii de cercetare, iar în 2022 a comunicat rezultatele primului studiu clinic derulat pe un an de zile în condiții reale.

*Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

**(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel