Cum corectează chirurgia robotică o hernie. Dr Teodor Buliga: îmi permite să așez plasa aproape perfect

Florina Pop / 10 dec 2020 / 07:31
EXCLUSIV
În corpul pacientului, brațele robotului intră prin niște orificii mici. Foto: Sanador
În corpul pacientului, brațele robotului intră prin niște orificii mici. Foto: Sanador

Doctorul Teodor Buliga, specialist în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din București, a vorbit despre cum robotul îl ajută în tratarea unei hernii.

Medicul Teodor Buliga, specialist în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din București, spune că  a corecta o hernie ”fără plasă (n. r. chirurgicală) la adult e de neimaginat”. Iar această plasă este o proteză, o împletitură dintr-un material foarte bine tolerat de corp și cu o proprietate ”extraordinară”, spune medicul Buliga. 

Sanador

„În momentul în care aplici pe loc, plasa nu formează un gard de care nu mai trec intestinele, ci, practic, ajută organismul să provoace la locul respectiv o reacție inflamatorie prin care își întărește propriile structuri”.

Rolul robotului, explică specialistului, este că permite așezarea plase chirurgicale „aproape perfect”.

”Îmi permite foarte mult să o mulez pe structurile anatomice. Bazinul este foarte neregulat și atunci e mai greu în variantele minim invazive, mai vechi, să te duci să aplici plase. În momentul în care plasa vine perfect pe structura anatomică este integrată foarte rapid, asta înseamnă că pacientul are dureri o scurtă perioadă de timp. Dacă le are pentru că, de multe ori, lipsesc și, în plus, capacitatea lui de efort devine maximală foarte repede”, subliniază medicul Teodor Buliga.

De ce apar herniile și cum se tratează ele, aflați în video: 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy