Cum să congelezi și să dezgheți corect pâinea

Cătălina Burghelea / 18 iun 2021 / 14:45

Pâinea trebuie cumpărată în aceeași zi în care vrei să o congelezi, altfel se va rupe în bucăți la dezghețare.

Pâinea este un aliment care nu lipsește de la aproape nicio masă. Gustoasă și hrănitoare, pâinea se poate congela, fiind ideală pentru chifteluțe etc. Pentru a congela corect pâinea, astfel încât să nu se fărămițeze după ce ai dezghețat-o, ține cont de aceste sfaturi.

Prima recomandare este să îngheți doar acele felii de pâine pe care știi sigur că le vei folosi mai târziu. Totodată, procesul de dezghețare va fi mai rapid. 

Ulterior, ține feliile de pâine separat de restul alimentelor în pungi de plastic sigilate, pentru a preveni pătrunderea umezelii. Dacă nu ai pungi, poți opta și pentru folie de aluminiu. 

Un alt truc este să nu îngheți pâinea mai mult de o lună, deoarece își va pierde proprietățile și, în consecință, nu va avea aceeași aromă sau textură.

Când vine vorba de dezghețare, ai mai multe opțiuni, așa cum a explicat Eroski Consumer

Cea mai bună alternativă este dezghețarea la temperatura camerei, în afara frigiderului, pe un raft acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru a preveni oxidarea. Apoi, încălzește feliile de pâine în cuptor, astfel încât să fie crocante, ca și când ar fi fost proaspăt făcute.

Citește și De ce e mai bine pentru siluetă să mâncăm pâine la salata de roșii cu brânză: explicațiile unui nutriționist

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy