Cum să folosești cuptorul cu microunde în grădina ta. Ajutor nesperat pentru flori

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cuptor cu microunde. Foto: Pexels
Cuptor cu microunde. Foto: Pexels

Deși uscarea ierburilor se poate face într-un cuptor pe gaz, și cuptorul cu microunde poate fi de folos pentru grădina ta. 

Spre exemplu, busuiocul și coriandrul se pot usca folosind un cuptor cu microunde.

Cum trebuie să procedezi

 

Metoda este destul de simplă, trebuie doar să pui frunzele de coriandru și busuioc între două prosoape de hârtie, iar apoi să pornești cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.

Înainte de a încerca această metodă, fă un test cu 2-3 frunze, deoarece uscarea poate dura mai mult sau mai puțin, în funcție de prospețimea acestora. 

La ce mai ajută cuptorul cu microunde 

 

Ce spui dacă ai steriliza pământul provenit de la flori, folosind un cuptor cu microunde? Din cauză că pământul de la florile din ghivece poate avea boli sau spori de mucegai, îl poți steriliza folosind cuptorul cu microunde, pe care îl pui într-un bol rezistent la căldură mare.

Citește și Erbicidul potrivit care-ți protejează plantele din grădină de buruieni

Pornește cuptorul cu microunde timp de 2 minute. Verifică temperatura la care a ajuns pământul folosind un termometru electronic. Pământul trebuie să ajungă la o temperatură de 93 grade Celsius, pentru a te asigura că este sterilizat.

Apa pentru udat florile, încălzită la microunde

 

Și apa poate fi încălzită la microunde, înainte de a uda plantele. Bineînțeles, plantele trebuie să fie udate după ce apa s-a răcit, dacă vrei să folosești un cuptor cu microunde pentru grădina ta, scrie cumsa

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel