Cum să îndepărtezi un neg fără durere: fără medic, fără substanțe chimice

Angela Sabău |
Data publicării:
Negii pot fi trati fără durere   Foto: hagerstownderm.com
Negii pot fi trati fără durere Foto: hagerstownderm.com

Negii pot fi, pe cât de inestetici, pe atât de enervanți, chiar dacă sunt inofensivi, aproape întotdeauna. Iată o metodă simplă de a scăpa de ei, fără durere.

Sunt multe persoane care s-au plâns de existența unui neg, la un moment dat în viață.

Negii sunt cauzați de un virus și apar mai ales pe mâini și picioare, dar pot apărea și în diferite locuri. Deși sunt inofensivi și majoritatea dispar din nou după un timp, pot fi foarte enervanți.

Cei mai mulți oameni își lasă medicul să-și îndepărteze negii, dar știați că îi puteți îndepărta singuri destul de ușor?

Există un truc despre care se spune că te ajută să scapi de negi complet fără durere și în cel mai scurt timp.

Negi mici

Negii pot fi foarte enervanți și inestetici. Chiar dacă sunt de obicei inofensivi și dispar după un timp, pentru majoritatea oamenilor, cu siguranță vă pot deranja. Negii pot fi deosebit de dureroși atunci când sunt situați pe tălpi, de exemplu, și trebuie să calci constant pe ei. În plus, negii nu arată foarte frumos și unor oameni le este rușine când aceștia sunt situați într-un loc foarte vizibil.

Îndepărtarea negilor fără durere

Poate fi foarte ușor să îndepărtați o verucă mică fără a suferi nicio durere. Tot ce aveți nevoie pentru aceasta este o mică bucată de bandă adezivă, puțină apă și o piatră ponce.

Luați bucata de bandă adezivă și lipiți-o deasupra verucii. Asigurați-vă că este acoperit corect, cu aproximativ 1 cm pe fiecare parte a acestuia. Acum, va trebui să lăsați banda adezivă acolo timp de șase zile fără să o atingeți. După șase zile, puteți scoate banda adezivă.

Luați un castron cu apă caldă și înmuiați negul timp de aproximativ 5 minute. Apoi, luați piatra ponce și folosiți-o pentru a curăța negul. Întrucât apa va fi înmuiată deja pielea, puteți curăța cu ușurință negul fără ca acesta să doară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel