Cum să îți amintești să-ți iei medicamentele și să consulți doctorul online: 3 metode eficiente

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum să îți amintești să-ți iei medicamentele și să consulți doctorul online: 3 metode eficiente
Cum să îți amintești să-ți iei medicamentele și să consulți doctorul online: 3 metode eficiente

Atunci când ai o viață activă, plină de evenimente și sarcini de îndeplinit, poate fi dificil să-ți amintești fiecare mic lucru pe care îl ai de făcut.

De aceea, este bine să apelezi la câteva metode care să te ajute în acest sens. Iată 3 soluții eficiente.

Asociază-ți medicamentele cu anumite momente ale zilei

Asocierea medicamentelor cu anumite momente ale zilei poate fi o metodă eficientă prin care să-ți amintești în mod natural că trebuie să iei medicamentele respective. Să luăm ca și exemplu pilula contraceptivă: pentru a fi eficientă, aceasta trebuie luată zilnic la o anumită oră. Ca să te asiguri că nu uiți de pastilă și că o bei în fiecare zi, poți să o asociezi cu masa de prânz.

2. -imagine fara descriere- (cum-sa-iti-amintesti-sa-ti-iei-medicamentele-si-sa-consulti-doctorul-online-3-metode-eficiente-1_66646300.png)
 
În cazul în care ai uitat să bei pilula contraceptivă într-o zi, medicii recomandă administrarea ei exact în momentul în care ți-ai amintit, dar să nu administrezi două sau mai multe pastile odată.

Totuși, pentru a evita acest lucru, dacă ești la birou sau mănânci în oraș, poți să decupezi ambalajul pastilei într-o secțiune mai mică și să o porți în buzunar sau în portofel, astfel încât să o ai mereu la îndemână.

Totodată, este important să ai mereu acasă un stoc asigurat de pastile. Partea bună este că poți să găsești medicamente online pe care să le comanzi la adresa dorită de tine.

Folosește-te de aplicații mobile inteligente

Tehnologia a evoluat foarte mult în ultimul timp, iar acest lucru ne este util chiar și atunci când trebuie să ne amintim de următoarea consultație la doctor sau de momentul în care trebuie să bem medicamentele.

Pe lângă faptul că există diverse aplicații mobile special concepute pentru acest lucru, dacă îți dorești o variantă mai la îndemână, poți să-ți notezi în calendarul telefonului datele și orele importante în care trebuie să îți amintești diverse lucruri. În acest mod, vei primi notificare pe telefon de fiecare dată când trebuie să bei medicamentele sau când trebuie să te pregătești pentru o consultație la doctor.

Dacă alegi să consulți un doctor online, atunci, în cele mai multe cazuri, vei primi pe e-mail o invitație cu un link pe care să îl accesezi în momentul în care începe consultul.

3. -imagine fara descriere- (cum-sa-iti-amintesti-sa-ti-iei-medicamentele-si-sa-consulti-doctorul-online-3-metode-eficiente-2_18675900.png)

Primește suport de la rude sau prieteni

Dacă ai încercat ambele metode de mai sus, însă nu funcționează nici una pentru tine, atunci mai există o metodă la care poți să apelezi: rudele și prietenii. Roagă oamenii cu care vorbești constant să-ți aducă aminte de o consultație importantă pe care o ai la doctor. De exemplu, dacă obișnuiești să-ți suni prietena sau prietenul dimineața în drum spre birou, roagă-l să-ți amintească, atunci când e nevoie, de programările pe care le ai la doctor sau de medicamentele pe care trebuie să le iei în ziua respectivă.

Asocierea medicamentelor cu anumite momente ale zilei, folosirea aplicațiilor mobile, dar și puțin ajutor din partea celor dragi te pot susține să-ți urmărești întocmai tratamentul medicamentos și să te asiguri că nu uiți de programările la medic. 

Sursă și informații suplimentare:

1. Tot ce trebuie sa stii despre pastilele anticonceptionale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel