Cum sa iti dai seama daca un pepene este bun fara sa-i faci dop: metodele care nu dau greș

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Iată cum îți dai seama dacă pepenele este copt, fără să-i faci dop. Metodele care nu dau greș.

Pepenele copt este dificil de găsit la începutul verii, iar uneori este cules înainte de vreme, iar gustul lui nu mai seamănă cu ceea ce ne așteptăm. Ei bine, pentru a cumpără un pepene copt fără să îi faci dop, trebuie să aplici câteva dintre sfaturile următoare. Nu este dificil și te vei bucură de pepeni copți toată vara, potrivit cumsa.ro.

1. dacă au coajă îngălbenită, este un semn că aceștia au fost ținuți o periodada mai lungă până să ajungă pe tarabele din piață.

2. dacă pepenele este crud, codiță este verde, iar la cei care au fost depozitați o perioada lungă de timp această este uscată. Totuși, vorbim despre pepenii din piață, pentru că cei din supermarketuri sunt depozitați la rece și pepenii se pot păstra proaspeți mai mult timp.

3. dacă apeși pe coaja pepenelui în diferite locuri, iar această este moale, înseamnă că nu trebuie să îl cumperi. Un pepene copt are coaja tare.

4. dacă ești puternic și poți, strânge pepenele în mâini, iar dacă acesta pâraie, atunci este un semn că cel ales de ține e copt.

5. dacă pepenele pe care vrei să îl cumperi are o pată galbenă pe suprafață sa, înseamnă că acesta a ajuns la maturitate și este un bun. Lovește ușor cu degetul și dacă auzi un sunet de „gol în interior” este numai bun de mâncat. Dacă pata este mai albă, înseamnă că nu e copt suficient. Este partea care a fost spre sol, ascunsă de soare, care se îngălbenește după ce fructul e copt.

6. atunci când coaja pepenelui are o culoare verde vibrantă și o tentă „prăfoasă” (datorită pruinei), trebuie să știi faptul că acesta nu este copt. Suprafață pepenilor copți este mata și cerată, iar culoarea nu este așa de intensă.

7. dacă codița este mai uscată, penele este copt și zemos. Dar evitați pepenii care au o codiță foarte uscată, pentru că aceștia au fost depozitați mult timp și nu sunt buni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel