Cum să porți cămașa dacă ai burtă. Adina Buzatu: Asta e o problemă

Monika Baciu |
Data publicării:
camasa adina buzatu - FOTO: Freepik@8photo@stockking
camasa adina buzatu - FOTO: Freepik@8photo@stockking

Cum să porți cămașa dacă ai burtă. Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem. Despre toate acestea a vorbit designerul vestimentar, Adina Buzatu.

Cum să porți cămașa dacă ai burtă. Adina Buzatu, cel mai cunoscut stilist specializat în vestimentația masculină, a explicat cum trebuie să porți cămășile dacă ai burtă. Care sunt cele mai frecvente greșeli care ne strică aspectul. 

”Niciodată nu se poartă cămașa pe dinafară când vorbim de o ținută elegantă. Am uitat de asta. La ținutele casual putem purta cămașa pe dinafară, cu condiția să nu fie prea lungă, să fie special pentru făcută de a fi purtată și pe dinafară, și în pantaloni. Poate fi și din aceea mai scurtă care se poartă doar pe dinafară.

Dacă vrem o cămașă versatilă pe care să o purtăm și la un sacou sau ceva casual, atunci vorbim de o cămașă nu prea lungă, cu o curbură nu prea mare. Nu trebuie să o lăsați toată pe dinafară dacă nu o vreți prea largă. Puteți să o purtați jumătate. Denotă o relaxare, lejeritate în comportament, atitudine vestimentară.

Dacă aveți burtică, atenție să nu fie prea scurtă pentru că ai ridicat mâna și purtând-o pe dinafară ți se vede pe de dedesubt. Asta e o problemă. Nici prea lungă pentru că o cămașă lungă purtată pe dinafară scurtează picioarele”, a explicat Adina Buzatu, cel mai cunoscut stilist specializat în vestimentația masculină, într-un clip postat pe Facebook.

FOTO: Captură Facebook@Trends by Adina Buzatu

Vezi și: De ce este căscatul contagios. Ce se întâmplă în creier când căscăm sau dacă cineva care vorbește la telefon cască

Cum se aleg cămășile

Dacă ai burtă, ar trebui să eviți o siluetă body con de sus până jos. Cu alte cuvinte, dacă partea de sus este strânsă, evită să o combini cu o parte de jos strânsă. Dacă porți o bluză strânsă cu o fustă sau pantaloni strâmți, burtica ta va deveni mult mai evidentă.

Oricine poate să se pună în formă. Fii sincer cu tine însuți în legătură cu ceea ce ai nevoie. În primul rând: mânecile. Acestea ar trebui să se termine la mijlocul bicepsului. Dacă sunt sub cea mai groasă parte a mușchiului, sunt prea lungi. De asemenea, ar trebui să îmbrățișeze ușor brațul - așa că alege un tricou potrivit. Nu face ridicări cu ciocanul încercând să crești în el.

Vezi și: De ce se înnegresc unele fructe după ce le-ai curățat. Mihaela Bilic: Din cauza asta

Dacă ești subțire, alege un tricou cu un torso croit pentru a nu fi înghițit. Dacă nu ești subțire, oferă-ți mai mult spațiu. Amintește-ți că atunci când o cămașă îți îmbrățișează pieptul, îl va face să pară mai mare. Dar dacă nu vrei ca pieptul tău să pară mai mare sau nu te simți prea bine în legătură cu fermitatea mușchilor pectorali, nu lăsa tricoul să fie prea strâns.

În cele din urmă, tricoul sau cămașa ar trebui să se termine la doar câțiva centimetri sub centură. Nimeni nu ar trebui să îți vadă stomacul, dar tricoul nu ar trebui să îți ascundă complet posteriorul. De cele mai multe ori, dacă lungimea mânecii este potrivită pentru tine, lungimea totală va fi, de asemenea, potrivită, notează Men's Health.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel