Cum să scapi de părul grizonat fără vopsea. Ai nevoie de apă și resturile unui aliment și firele albe dispar

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cum sa scapi de parul grizonat fara vopsea  - FOTO: Freepik@graystudiopro1
cum sa scapi de parul grizonat fara vopsea - FOTO: Freepik@graystudiopro1

Cum să scapi de părul grizonat fără vopsea. Ai nevoie de apă și de resturile unui aliment intens folosit.

Cum să scapi de părul grizonat fără vopsea. Cel mai frecvent semn al îmbătrânirii este cu siguranță părul care a început să devină gri. Mulți oameni îl disprețuiesc și încearcă să facă tot ce pot pentru a-l putea elimina. Există modalități naturale de a vă ajuta să eliminați părul gri, dar mai întâi trebuie să înțelegeți ce cauzează acest lucru să apară.

Pe măsură ce trece timpul, peroxidul de hidrogen din părul nostru devine defalcat de o enzimă numită catalază, astfel încât să poată produce oxigen și apă. Ele nu sunt periculoase pentru părul nostru.

Odată cu procesul de îmbătrânire, această enzimă devine eliminată. Cu aceasta, procesul care descompune peroxidul de hidrogen devine încetinit. Când se acumulează prea mult peroxid de hidrogen în părul nostru, atunci apar depigmentarea și stresul oxidativ.

Elimină firele albe cu ajutor cojii de cartofi

Ai nevoie de apă și de coajă de cartofi. Am discutat despre beneficiile uimitoare ale cartofilor dulci pentru corpul și părul nostru. Cartofii dulci sunt încărcați cu vitaminele A, B6, C, D si E în timp ce conțin fier, zinc, cupru, calciu, potasiu, niacină și magneziu.

Deci, ce poate fi la fel de benefic, dacă nu chiar mai bun pentru părul nostru decât cartofii dulci? Cartofi obișnuiți! Pur și simplu îi numim cartofi albi. Dar acel cartof simplu mic, care de obicei merge grozav cu o friptură suculentă, poate fi, de asemenea, benefic pentru părul tău.

Cartofii albi sunt încărcați cu fosfor, fier, calciu, fibre, potasiu, proteine și vitaminele A, B si C, rezultând o creștere mai puternică a părului. Cartofii previn subțierea firului de păr.

Și ca și cum nu ar fi suficient, cojile sunt excelente pentru a scăpa de părul grizonat în mod natural! Cine știa că o astfel de legumă simplă ar putea fi atât de benefică? Deși poate părea puțin neconvențional să folosiți cartofii ca tratament pentru păr, poate doriți să citiți despre beneficiile pe care le veți culege din acest lucru, notează Huff Post.

Vezi și: Vineri 13, cum ne afectează sănătatea. Avertismentul medicilor: E mai bine să stați acasă

Beneficiile cojilor de cartofi

Nu numai că cartofii au un gust bun și îndepărtează cearcănele de sub ochi, dar au fost, de asemenea, cunoscuți pentru a promova creșterea părului și a întuneca firele de păr gri. Deși nu este un tratament permanent, coaja de cartofi poate adăuga un luciu atât de necesar părului tău, mascând în același timp firele de păr albe. Amidonul din legume acționează ca un colorant natural și a fost folosit ca alternativă de colorant pentru țesături de secole.

Vezi și: Șase ceaiuri bune pentru digestie, balonare și tranzitul intestinal

Beneficiile clătirii cu cartofi

Acestea fiind spuse, coaja de cartofi s-a dovedit a fi, de asemenea, foarte eficientă în întunecarea părului gri atunci când este utilizat în mod consecvent.

Iată de ce ai nevoie pentru a începe:

- Coajă de cartofi de la aproximativ 6 cartofi (cu cât utilizați mai multe coji, cu atât soluția va fi mai puternică)

- O oală de apă clocotită

- Ulei esențial (opțional)

- Strecurătoare

- Vas curat

Adăugați cojile de cartofi în oală și lăsați-le să fiarbă timp de cel puțin 25 de minute. Opriți focul și lăsați amestecul la infuzat sub un capac timp de încă 15 minute. Folosind strecurătoarea / pânza, strecurați lichidul în vasul curat și aruncați cojile. Adăugați câteva picături de ulei preferat, dacă doriți, și lăsați lichidul să se răcească la temperatura camerei înainte de utilizare.

Vezi și: Românii, printre cei mai fericiți oameni din lume?! De ce raportul WHR e un semnal de alarmă și de ce suntem, de fapt, un "popor profund nefericit". Leca: Tristețea va crește!

Cum se utilizează

Șamponează părul așa cum o faci de obicei Împarte părul în cât mai multe secțiuni de care ai nevoie (4-6 în funcție de grosimea și lungimea firului de păr) Se toarnă suficient lichid peste fiecare secțiune, astfel încât să fie complet acoperită. Clătiți cu apă rece sau puteți să-l lăsați în păr și să ștergeți părul uscat cu un tricou sau un prosop vechi. Aranjați-vă părul cum o faceți de obicei.

În funcție de câte fire albe aveți și de cât de  mult doriți să le acoperiți, va trebui să repetați procesul de clătire de câteva ori pentru o acoperire bună. Dacă ești blondă, cojile de cartofi pot evidenția firele de păr gri și pot face ca nuanța generală să pară mai uniformă. Brunetele vor descoperi că cojile de cartofi întunecă nuanțele de gri și, prin urmare, le ascund.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel