Cum să slăbești când ești la menopauză. Dr. Raul Cherecheș: Este singura metodă

Monika Baciu |
Data publicării:
menopauza - FOTO: Freepik@stockking
menopauza - FOTO: Freepik@stockking

Asta este singura metodă pentru a slăbi la menopauză. Dr. Raul Cherecheș a explicat ce trebuie să facem dacă ne confruntăm cu kilogramele suplimentare. 

Cum să slăbești când ești la menopauză. Femeile tind să câștige în greutate în timpul și după menopauză din mai multe motive. În timpul menopauzei, nivelurile hormonale, în special ale estrogenului, scad semnificativ. Această scădere poate afecta metabolismul și modul în care corpul utilizează energia, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

Pe măsură ce o femeie îmbătrânește, rata metabolică poate încetini. Acest lucru înseamnă că corpul arde mai puține calorii în repaus decât făcea anterior, ceea ce poate duce la acumularea de grăsimi, a explicat dr. Raul Cherecheș, medic specialist Obstetrică-Ginecologie.

Vezi și: Cum să scazi glicemia în doar două minute. Medic: Are impact semnificativ

De ce se îngrașă femeile la menopauză

Odată cu vârsta și cu tranziția către menopauză, unele femei pot deveni mai puțin active din cauza schimbărilor de sănătate sau a altor factori. O scădere a activității fizice poate duce, de asemenea, la creșterea în greutate.

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, corpul lor tinde să piardă masă musculară și să acumuleze mai multe grăsimi, în special în zona abdominală. Această schimbare în compoziția corporală poate contribui la creșterea în greutate.

"Metabolismul scade din cauză că nu mai există hormonii secretați de ovar. Puteți mânca absolut la fel ca înainte de menopauză, puteți să faceți sport și tot vă veți îngrășa pentru că nu mai aveți hormonii care catabolizeze și să crească metabolismul.

Ca să dați burta jos, în primul rând, trebuie să umblați la dietă. Să vă schimbați stilul de viață și să adoptați un stil de viață restrictiv caloric. Trebuie să vă identificați caloriile de mentenanță și să mâncați zilnic sub nivelul acela. Este singura metodă prin care veți reuși să slăbiți. Toate dietele de tip RINA, dieta disociată, postul intermitent, toate funcționează pe principiul restricției calorice.

Trebuie să mâncați zilnic mai puține calorii decât consumați. Este singura metodă prin care veți reuși. Puteți să ridicați și nivelul zilnic de exerciții fizice, dar cel mai important lucru este restricția calorică prin aport",  a explicat dr. Raul Cherecheș.

Vezi și: Semnul banal al AVC-ului care apare în timp ce mănânci. Este semnul timpuriu al unui AVC iminent

Menopauză - FOTO: Freepik@stockking

Cum să gestionezi disconfortul din timpul menopauzei

Disconfortul din timpul menopauzei poate fi gestionat printr-o combinație de strategii medicale, modificări ale stilului de viață și alte tehnici de gestionare a stresului.

"Disconfortul din timpul menopauzei poate fi gestionat cu ajutorul terapiei de substituție hormonală, schimbări în alimentație, exerciții fizice și discuții cu medicul despre opțiunile de tratament.

Pentru fiecare simptom al menopauzei există o serie de măsuri atât farmacologice, cât și non-farmacologice care sunt extrem de importante. La fel de important este să discutați cu medicul ginecolog despre fiecare în parte și care se potrivește fiecărei persoane",  a mai explicat dr. Raul Cherecheș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel