Cum se congelează sarmalele corect. Cât timp pot fi ținute la congelator

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sarmale congelator - Foto: Freepik @paulovilela
sarmale congelator - Foto: Freepik @paulovilela

Cum se congelează sarmalele corect. Ce detalii trebuie să știi pentru a nu te îmbolnăvi.

Cum se congelează sarmalele corect. Sarmalele pot fi o masă absolut delicioasă, dar pregătirea lor poate dura destul de mult timp. Data viitoare când faceți sarmale, cu siguranță puteți congela surplusurile, mai ales după mesele copioase de sărbători

Cum se congelează sarmalele

Cu siguranță puteți congela sarmalele! Mulți oameni gătesc și congelează sarmale ca pe un ritual anual. Cheia este să vă asigurați că sarmalele nu se ard în congelator și să le mâncați în decurs de un an. Umplutura este destul de uscată și nu include niciun sos care să determine sarmalele să absoarbă lichid, iar învelișul de varză este destul de rezistent și poate rezista bine la congelare.

Cea mai mare precauție este să vă asigurați că nu congelați sarmale deja înăbușite în sos. Dacă vă place să mâncați sarmalele cu supă de roșii sau altă sos turnat peste ele, orezul ar putea absorbi mai mult lichid decât doriți în timpul procesului de congelare. În schimb, adăugați sosurile în timpul gătirii, potrivit Diys.

Cum să congelați sarmalele

Pentru a congela sarmalele, puneți-le în pachete de dimensiuni individuale. Specialiștii ne recomandă să le congelăm în pungi pentru congelator, ceea ce ne permite să eliminăm cât mai mult aer posibil. 

Alegeți o pungă care corespunde numărului de sarmale pe care doriți să le congelați într-un singur pachet. Așezați-le în punga de congelator și apoi îndepărtați aerul în exces. Sigilați punga, apoi etichetați-o și datați-o. Continuați cu celelalte sarmale. Așezați pachetele de sarmale unul peste altul în congelator și nu așezați nimic greu pe pachete. 

Cum să dezghețați sarmalele

Odată ce vă veți simți pofta de sarmale, va trebui să planificați cu ceva timp înainte pentru a le scoate din congelator.

Pentru a mânca sarmalele congelate, scoateți-le din congelator și lăsați-le să se dezghețe în frigider peste noapte. Le puteți găti direct din congelator, dar veți economisi timp dacă începeți cu sarmale dezghețate. Apoi, așezați sarmalele într-un recipient rezistent la cuptor și adăugați sos, dacă doriți. Încălziți-le. Nu recongelați sarmalele care au fost deja dezghețate în prealabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel