Cum se pot înscrie românii pe platforma pentru vacciul anti-COVID. Alte PRECIZĂRI ale autorităților

Adisa Codruț / 30 dec 2020 / 19:32
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay

Autoritățile au dat miercuri seara, 30 decembrie, câteva precizări privind modul de înscriere al populației generale pentru vaccinarea împotriva infecției COVID.

Înscrierile în platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro se realizează în corelare cu cele trei etape, stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în care vor fi vaccinate grupele de populație, se arată într-o informare oficială.

”Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost identificate mai multe posibilități de înscriere, pe fiecare etapă în parte. Astfel, înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, prin apelarea call center-elor direcțiilor de sănătate publică (DSP), operaționalizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), prin medicii de familie, precum și prin personalul din direcțiile de asistență socială ale consiliilor locale.

Facem precizarea că fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalitățile corespunzătoare categoriei din care face parte, după cum urmează:

• pentru etapa 1 - Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat - înscrierile se pot realiza astfel:
i. Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătății și social – sistem public și privat;
ii. Prin apelarea call center-elor, pentru persoanele care nu dețin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.

• pentru etapa 2 - Populația cu grad ridicat de risc și Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale - înscrierile se pot realiza astfel:
i. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;
ii. Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);

Website: https://vaccinare-covid.gov.ro/ | Email: contact@vaccinare-covid.gov.ro

iii. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
iv. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;
v. Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
vi. Prin apelarea call center-elor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
vii. Prin direcțiile de asistență sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
• pentru etapa 3 - Populația generală - înscrierile se pot realiza astfel:
i. Prin intermediul angajatorului;
ii. Individual, direct pe platforma informatică;
iii. Prin apelarea call centerelor;
iv. Prin intermediul medicului de familie;
v. Prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor.
Pașii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentați în Manualul de utilizare, postat pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro”, mai conține comunicatul autorităților. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy