Dansezi la concerte? Cum influențează acest obicei relațiile cu cei din jur

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Muzica și dansul pot ajuta oamenii să creeze legături sociale și de apartenență, arată un nou studiu. 

Concertele, petrecerile și festivalurile de muzică pot avea un impact major asupra legăturilor sociale. 

Un nou studiu (link direct), efectuat la Centrul pentru Muzică din Brain al Universității Aarhus, Danemarca, arată că muzica oferă un context unic pentru legătura socială.


Rezultatele, care au fost publicate în jurnalul medical Scientific Reports sugerează că, atunci când se dansează împreună pe aceeași muzică, mișcările în sincron cresc apropierea socială.

Potrivit studiului, simplul privit al oamenilor care își sincronizează mișcările în dans sau când cântă, ne poate oferi un sentiment de armonie și sentimentul de apartenență.


Timpul petrecut împreună dansând și râzând creează o legătură puternică și un sentiment de comunitate (unitate). În concluzie, muzica poate consolida legăturile sociale și poate apropia oamenii din medii diferite - mai ales dacă acești oameni dansează în sincron.

 

Cât contează muzica

Cercetătorii au fost interesați și de modul în care cultura și gusturile muzicale influențează legătura socială atunci când diferite persoane dansează pe aceeași melodie. Analizele lor arată că influența mișcărilor aupra  legăturilor sociale sunt mai puțin iafectat de muzica pe care o cunoaștem, dar este mai accentuată de muzica preferată. Cu alte cuvinte, cu cât ne place mai mult muzica pe care dansăm, cu atât mai mult de apropiem de oamenii care se mișcă în sincron alături de noi.

 

Studiul integral, aici.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel