De ce bărbații n-ar trebui să facă niciodată baie cu apă fierbinte. STUDIU

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bărbații n-are trebui să facă niciodată baie cu apă fierbinte. Foto: Pixabay
Bărbații n-are trebui să facă niciodată baie cu apă fierbinte. Foto: Pixabay

Un studiu arată că bărbații nu ar trebui să facă baie cu apă fierbinte pentru că acesta le reduce fertilitatea. Avem și o veste bună!

O baie fierbinte poate fi plăcută, inclusiv pentru bărbați, dar la ei are un efect nedorit! Rezultatele unui studiu (link direct studiu) realizat de-a lungul trei ani, arată că bărbații ar trebui să evite „supraîncălzirea” spermei.

Numărul de spermatozoizi la cinci din cei 11 bărbați cu probleme de fertilitate analizați în cadrul studiului a crescut cu 491% după ce au încetat să mai facă băi fierbinți sau să folosească cada cu hidromasaj timp de câteva luni.

Efectul e reversibil

După trei până la șase luni de evitare a băilor, aproape jumătate dintre bărbații cu probleme inițiale de fertilitate au prezentat o îmbunătățire dramatică, adică o creștere de până la cinci ori a numărului de spermatozoizi. Mai mult, motilitatea spermatozoizilor a crescut de la 12% la 34% la bărbații care renunțat la băile fierbinți, ceea ce înseamnă că efectul nefast este reversibil.

Cinci dintre cei șase bărbați care nu au prezentat nicio îmbunătățire erau fumători cronici, despre care cercetătorii au spus că ar fi putut influența lipsa de răspuns.

Se știe că spermatozoizii se dezvoltă cel mai bine într-un mediu răcoros, motiv pentru care testiculele sunt situate în afara corpului uman, în scrot.

Coordonatorul studiului, dr. Paul Turek, de la Centrul de Sănătate a Reproducerii Masculine UCSF, a explicat că „aceste activități pot fi adăugate confortabil la acea listă de recomandări privind stilul de viață dar la capitolul „lucruri de evitat” atunci când bărbații încearcă să conceapă”.

El a adăugat că, dacă bărbații își pot îmbunătăți fertilitatea evitând băile fierbinți, cuplurile ar putea să evite fertilizarea in vitro sau să aleagă un tratament mai puțin invaziv.

„Cuplurile preferă cu adevărat să aibă copii acasă și nu cu tehnologie. Acesta este un mod de a-i ajuta să facă asta”, a spus cercetătorul. 

Alte cercetări au arătat că până și căldura produsă de utilizarea laptopului dacă îl ții în poală și purtarea de lenjerie intimă strânsă poate reduce fertilitatea, se mai arată în Jurnalul Societății Braziliene de Urologie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel