De ce oamenii preferă testele antigen pentru depistarea COVID. Managerul OK Medical explică

Florina Pop / 27 dec 2020 / 13:37
EXCLUSIV

Managerul OK Medical, Mihail Lala, spune că oamenii se testează și acum în număr mare și că preferă testele antigen de diagnosticare a infecției COVID.

Mihail Lala, managerul OK Medical, firmă care face testări de depistare a infecției COVID, a declarat la Interviurile DC News și DC Medical că oamenii continuă să se testeze în număr mare, deși nu mai merg în vacanțe, în Grecia sau spre alte destinații turistice.

"Oamenii se testează chiar în numere foarte mari, din fericire. A apărut pe piaţă şi testul antigen, care este foarte abordat de populaţie pentru că, pe de o parte, pentru că preţul este mai mic, iar dar pe de altă parte pentru că este over the counter, adică nu este raportat la DSP”, spune Mihail Lala.

Potrivit acestuia, oamenii nu au scăpat de frica ”arestului pacientului pozitiv”, provenită din legea dată în primăvară, în unanimitate în Parlament, care impune două săptămâni de carantină de la primul test pozitiv. ”Este o lege extrem de proastă, pentru că nu are niciun fundament medical în spate. (...) Oamenilor le este frică când se testează pe PCR. Laboratoarele clinicilor raportează la DSP rezultatele şi sunt forțați să stea două săptămâni în casă", spune managerul.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy