Testele rapide antigen încep să fie distribuite: cine va putea fi testat rapid

Angela Sabău |
Data publicării:
Test rapid
Test rapid

Testele rapide antigen încep să ajungă, azi, în unitățile de primiri urgențe și camerele de primiri urgențe din țară. Testele rapide dau rezultatul în 15 minute și vor fi folosite doar în cazul persoanelor care prezintă simptome.

Secretarul de stat Raed Arafat a arătat că testarea rapidă va fi mai intensă decât testarea PCR. El a mai arătat că cele 300.000 de teste rapide fac parte din stocul strategic și vor fi distribuite până sâmbătă.
„De mâine (azi, n.r.) începem distribuirea primelor 300.000 de teste rapide de antigen la nivel naţional din cele trei milioane care s-au contractat.
Săptămâna viitoare vom distribui încă o tranşă. Asta înseamnă că la nivel de servicii de urgenţă, camere de gardă, spitale, poate chiar la nivelul serviciilor de ambulanţă o să începem să dăm aceste teste, posibilitatea de a testa şi de a obţine un rezultat rapid va fi mult mai mare.
Deci testarea va fi mai intensă, mai frecventă, poate şi mult mai mare decât să recoltezi şi aştepţi PCR-ul”, a spus Raed Arafat.
Potrivit lui vor fi testate doar persoanele simptomatice.
De asemenea, el a mai spus că de săptămâna viitoare vor fi distribuite și serviciilor de ambulanță. Totuși, spune el, nu vor fi făcute teste la cerere, iar ambulanțierii nu vor merge la pacienți acasă să-i testeze.
„Nu testăm asimptomatici. (...) Săptămâna viitoare, din ce am discutat cu domnul ministru Tătaru, vom începe să dăm şi serviciilor de ambulanţă, şi atunci când te duci la un suspect, la un simptomatic, atunci da, poţi să faci testul. Deci să înţeleagă lumea: nu vom face teste la cerere, la telefon: să vină ambulanţa să mă testeze. Exclus. Dacă ne chemi şi vedem că nu ai simptome, nu te testăm, pentru că asta înseamnă că pui sistemul de urgenţă sub presiune”, a mai explicat şeful DSU, miercuri seară, la Digi 24.
Testul antigen ar putea fi recunoscut, la nivel european, egal cu cel PCR, după cum a mai arătat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel