De ce să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle

De cele mai multe ori, în lipsă de timp sau din comoditate, alegem să ne fierbem repede câteva ouă, pentru un mic dejun frugal. Doar că, uneori, ba le fierbem prea mult, ba prea puțin, coaja lor se sparge sau se curăță foarte greu. Din fericire, există bicarbonatul de sodiu! 

Foarte bogate în antioxidanți, minerale (fier, fosfor, zinc, etc.), vitamine (A, B7, B9, etc.) și proteine, ouăle hrănesc diferite țesuturi ale corpului, întăresc oasele și dinții și luptă împotriva îmbătrânirii și a bolilor cardiovasculare.

În plus, consumul lor este foarte recomandat persoanelor care nu au poftă de mâncare, deoarece sunt extrem de hrănitoare și sănătoase. 

Potrivit lui Natalie Butler, dietetician american și editor medical pentru Healthline, ouăle conțin vitamina A, luteină, zeaxantină și zinc, elemente esențiale pentru sănătatea ochilor noștri, deoarece protejează retina și corneea, pe lângă limitarea riscurilor degenerescenței maculare legate de vârstă.

Pentru a profita din plin de toate virtuțile ouălor, iată câteva sfaturi simple și practice, care te vor ajuta să le fierbi și cureți corect:

Înainte de a vorbi despre aceste sfaturi, iată cum poți afla dacă ouăle sunt proaspete sau nu.

Pentru a determina nivelul de prospețime, trebuie doar să-l așezi într-un recipient umplut cu apă:

- dacă stă orizontal, este destul de proaspăt

- dacă stă vertical, ese mai puțin proaspăt și, prin urmare, trebuie consumat rapid

- dacă plutește, nu este deloc proaspăt și, prin urmare, nu este potrivit pentru consum.

La ce ajută bicarbonatul de sodiu?

 

Adăugând această pulbere în oala cu apă clocotită, oul va fi foarte ușor de curățat. Motivul? Bicarbonatul de sodiu crește pH-ul ouălor. Trebuie doar să pui o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și să fierbi ouăle. 

Cât timp se fierb ouăle?

 

Dacă le preferi tari, lasă-le să fiarbă 8 minute, puțin moi - 6 minute, iar fanii ouălor foarte moi - doar 3 minute. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel