De ce să pui un praf de făină în tigaie înainte să faci ouă ochiuri. Efectul întrece orice așteptări

Cătălina Burghelea / 02 iul 2021 / 18:41

Odată cu creșterea în popularitate a emisiunilor cu specific culinar de la televizor, tot mai mulți bucătari își dezvăluie secretele.  

Trucurile simple din bucătărie pot ușura viața oricui, de la cel mai experimentat bucătar, până la cei novice. De ce să pui făină în tigaie, înainte să faci ouă ochiuri? Simplu: Ouăle ochiuri nu se lipesc de marginile tigaii dacă în uleiul fierbinte se pune un praf de făină care se lasă să se rumenească, apoi se adaugă ouăle.

Merele din prăjitură nu se vor lipi, dacă le veți tăvăli prin făină înainte de preparare.

Pentru a prăji bucăţile de carne ţine-le deasupra tigăii cu ulei, timp de cinci secunde, folosind un cleşte de bucătărie. În acest fel vei preveni lipirea mâncării şi deteriorarea vaselor de bucătărie.

Vrei şniţele cât mai crocante? Pune în făina prin care le tăvăleşti o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Aşa vor absorbi o cantitate minimă de ulei.

Află mai multe trucuri utile în bucătărie pe ȘTIRIDIASPORA

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy