De ce să-ți pui ceapă pe față. Las-o 10 minute, după care vei vedea efectul FABULOS

Ceapa este una dintre cele mai apreciate şi mai folosite legume în orice bucătărie. 

Ceapa se poate folosi nu doar în bucătărie, ci și pentru ten, deoarece este un adevărat adevărat antibiotic natural. Iată ce se întâmplă dacă îți pui ceapă pe față.

Ceapa roșie poate funcționa ca agent de albire. Conform Bright Side, această legumă poate bloca acțiunile celulare care duc la pigmentare în exces.

Cum trebuie să procedezi

 

Taie o ceapă roșie în bucăți cât mai mici posibil, după care pune-le într-o punguță de ceai goală și aplică pe zona hiperpigmentată. Lasă sucul de ceapă să acționeze pe piele vreme de aproximativ 10 minute.

Ceapa, beneficii pentru sănătate

 

Ceapa poate fi consumată crudă, fiartă, uscată sau coaptă. Dr. Diana Stuparu, specialist în diabet, boli de metabolism şi de nutriţie la Spitalul Judeţean din Slatina, afirmă că ceapa are o compoziţie bogată în tiosulfinate, sulfuri şi sulfoide. Tiosulfinatele au proprietăţi antimicrobiene, dar în ceapă se găsesc doar un sfert din compuşii sulfului, spre deosebire de usturoi, care are o acţiune antimicrobiană mult mai puternică.

Ceapa are proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare, de efect pentru gută şi artrită, antiseptice, luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli şi Salmonella, infecţii la nivelul tractului urinar, antimicrobiene şi carminative, de efect pentru constipaţie şi balonări.

“Ceapa este o sursă bogată de fier prevenind anemia, fibre, potasiu - cu rol în echilibrul electrolitic al organismului -, vitamina A - protejează pielea şi mucoasele -, vitamina B - ajută la creşterea metabolismului şi are un rol clar în  îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a celui nervos, precum şi în menţinerea sănătăţii pielii şi muşchilor -, şi vitamina C, crescând rezistenţa sistemului imunitar”, spune dr. Diana Stuparu, potrivit Adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel