De ce să torni un căpăcel de oțet alb în mașina de spălat

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Oțetul alb este eficient, ieftin și ecologic, ce poate fi un substitut excelent pentru detergenții de rufe convenționali. Este, de asemenea, foarte practic pentru mașina de spălat. 

Dacă oțetul alb este un adevărat aliat pentru sarcinile casnice, acest lucru se datorează faptului că este un produs de curățare cu multe proprietăți utile. Albește, îndepărtează petele, este antibacterian, anticalcar, balsam și deodorant. Bonus: este un ingredient multifuncțional ieftin și ecologic.

De ce să torni oțet în mașina de spălat:

 

1. Îndepărtează excesul de detergent de pe haine

Uneori, excesul de detergent poate lăsa dungi pe rufe, mai ales atunci când mașina de spălat nu este igienizată. Aceste inconveniente pot să decoloreze hainele colorate sau să îngălbenească hainele albe. 

2. Eviți utilizarea excesivă a substanțelor chimice dure

Oțetul alb nu dăunează mediului. Acest produs poate fi folosit la curățarea hainelor, fără a fi nevoie să adaugi detergent. Celălalt avantaj al oțetului alb este că ajută la prevenirea substanțelor chimice dure, care uneori pot provoca alergii sau iritații la contactul cu hainele după spălare.

3. O alternativă naturală la înălbitor

Petele galbene de pe haine pot compromite purtarea lor. Adesea, înălbitorul poate fi singura noastră alternativă pentru ca albul să fie din nou alb. Singura problemă: acest agent de albire rămâne toxic pentru mediu și poate deteriora hainele dacă dozele potrivite nu sunt respectate. O soluție 100% naturală este oțetul alb. 

Pentru a prepara această soluție, amestecă o jumătate de cană de suc de lămâie și o jumătate de cană de oțet alb și toarn-o în compartimentul pentru detergent. 

4.  Oțetul este un aliat redutabil în eliminarea mirosurilor neplăcute

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, mirosul de oțet alb nu persistă pe haine după spălare. Mai mult, acest produs natural face posibilă chiar absorbția mirosurilor neplăcute din mașina de spălat cauzate de umiditate, fum de țigară sau transpirație. Pentru un plus de aromă, adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel