De ce să torni un căpăcel de oțet alb în mașina de spălat

Cătălina Burghelea / 02 iul 2021 / 20:38

Oțetul alb este eficient, ieftin și ecologic, ce poate fi un substitut excelent pentru detergenții de rufe convenționali. Este, de asemenea, foarte practic pentru mașina de spălat. 

Dacă oțetul alb este un adevărat aliat pentru sarcinile casnice, acest lucru se datorează faptului că este un produs de curățare cu multe proprietăți utile. Albește, îndepărtează petele, este antibacterian, anticalcar, balsam și deodorant. Bonus: este un ingredient multifuncțional ieftin și ecologic.

De ce să torni oțet în mașina de spălat:

 

1. Îndepărtează excesul de detergent de pe haine

Uneori, excesul de detergent poate lăsa dungi pe rufe, mai ales atunci când mașina de spălat nu este igienizată. Aceste inconveniente pot să decoloreze hainele colorate sau să îngălbenească hainele albe. 

2. Eviți utilizarea excesivă a substanțelor chimice dure

Oțetul alb nu dăunează mediului. Acest produs poate fi folosit la curățarea hainelor, fără a fi nevoie să adaugi detergent. Celălalt avantaj al oțetului alb este că ajută la prevenirea substanțelor chimice dure, care uneori pot provoca alergii sau iritații la contactul cu hainele după spălare.

3. O alternativă naturală la înălbitor

Petele galbene de pe haine pot compromite purtarea lor. Adesea, înălbitorul poate fi singura noastră alternativă pentru ca albul să fie din nou alb. Singura problemă: acest agent de albire rămâne toxic pentru mediu și poate deteriora hainele dacă dozele potrivite nu sunt respectate. O soluție 100% naturală este oțetul alb. 

Pentru a prepara această soluție, amestecă o jumătate de cană de suc de lămâie și o jumătate de cană de oțet alb și toarn-o în compartimentul pentru detergent. 

4.  Oțetul este un aliat redutabil în eliminarea mirosurilor neplăcute

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, mirosul de oțet alb nu persistă pe haine după spălare. Mai mult, acest produs natural face posibilă chiar absorbția mirosurilor neplăcute din mașina de spălat cauzate de umiditate, fum de țigară sau transpirație. Pentru un plus de aromă, adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă. 

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy