De ce vaccinul rusesc Sputnik V contra COVID-19 nu va ajunge în România. Dr Gheorghiță: În România decizia e clară!

Dana Lascu |
Data publicării:
Fiole
Fiole

În timp ce alte țări l-au aprobat deja, în România vaccinul COVID-19 rusesc Sputnik V, produs de Institutul Gamaleya, dar nici cel produs în China,  nu au șanse să ajungă. Explicația e simplă, arată lt col Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

Ungaria a anunțat deja că va cumpăra vaccinuri contra COVID-19 din Rusia și din China. Germania va achiziționa și ea vaccinul rusesc Sputnik V. În același timp, Rusia a depus la EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) documentația pentru aprobarea vaccinului produs de Institutul Gamaleya din Moscova, după ce ieri au apărut în prestigioasa revistă The Lancet rezultatului studiului clinic de fază III, care arată că Sputnik V are o eficacitate de 91,6% în prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19 (link direct sursa informațiilor)

România, în schimb, nu va negocia contracte, cel puțin deocamdată, pentru cele două vaccinuri, din Rusia și din China, a anunțat lt col Valeriu Gheorghiță. 

„La acest moment, în România decizia este cât se poate de clară: aceea de a folosi doar vaccinuri care sunt autorizate de EMA”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la alephnews.ro. 

„Eu pot să vă spun că România va avea alocată o cantitate de aproximativ 80 de milioane de doze de vaccin din toate contractele care au fost negociate de Comisia Europeană”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, la Marius Tucă  Show. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel