De ce vaccinul rusesc Sputnik V contra COVID-19 nu va ajunge în România. Dr Gheorghiță: În România decizia e clară!

Dana Lascu / 03 feb 2021 / 14:05
Fiole
Fiole

În timp ce alte țări l-au aprobat deja, în România vaccinul COVID-19 rusesc Sputnik V, produs de Institutul Gamaleya, dar nici cel produs în China,  nu au șanse să ajungă. Explicația e simplă, arată lt col Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

Ungaria a anunțat deja că va cumpăra vaccinuri contra COVID-19 din Rusia și din China. Germania va achiziționa și ea vaccinul rusesc Sputnik V. În același timp, Rusia a depus la EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) documentația pentru aprobarea vaccinului produs de Institutul Gamaleya din Moscova, după ce ieri au apărut în prestigioasa revistă The Lancet rezultatului studiului clinic de fază III, care arată că Sputnik V are o eficacitate de 91,6% în prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19 (link direct sursa informațiilor)

România, în schimb, nu va negocia contracte, cel puțin deocamdată, pentru cele două vaccinuri, din Rusia și din China, a anunțat lt col Valeriu Gheorghiță. 

„La acest moment, în România decizia este cât se poate de clară: aceea de a folosi doar vaccinuri care sunt autorizate de EMA”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la alephnews.ro. 

„Eu pot să vă spun că România va avea alocată o cantitate de aproximativ 80 de milioane de doze de vaccin din toate contractele care au fost negociate de Comisia Europeană”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, la Marius Tucă  Show. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy