De la ce vârstă poate fi lăsat copilul singur acasă. Când se consideră neglijare

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Majoritatea specialiștilor consideră că micuții ar trebui să aibă cel puțin 12 ani înainte de a fi lăsați acasă singuri patru ore sau mai mult, și este mai probabil să se considere neglijare dacă un copil este rănit în timp ce este lăsat nesupravegheat, potrivit cercetărilor prezentat la American Academy of Pediatrics (AAP) 2019 National Conference & Exhibition.

Rezumatul de cercetare, „Determinarea asistenților sociali când un copil a rămas acasă singur constituie neglijarea copilului", va fi prezentat luni, 28 octombrie, la Centrul de Convenții Ernest N. Morial, notează ScienceDaily. 

„Am descoperit că asistenții sociali care au participat la studiu au avut o probabilitate semnificativă de a considera neglijarea copilului atunci când un copil a fost lăsat acasă singur dacă copilul a suferit o vătămare, în comparație cu momentul în care acesta nu a pățit nimic", a spus Charles Jennissen, MD, FAAP, profesor clinic și medic personal de medicină de urgență pentru pediatrie la Universitatea din Iowa Colegiul de Medicină Carver din Iowa City.

„Nivelul de neglijare este cu adevărat același, dacă un copil lăsat singur în cunoștință de cauză și este rănit sau nu, iar astfel de situații ar trebui să fie gestionate la fel de anchetatorii de protecție a copilului", a spus el.

Pentru studiu, cercetătorii au chestionat 485 de membri ai Asociației Naționale a Asistenților Sociali (NASW) care și-au desemnat practica drept „Bunăstarea Copilului / Familiei" din octombrie până în decembrie 2015. Aceștia au oferit condiții de scenariu printr-un sondaj pe care un copil cu vârste variate a fost lăsat acasă singur patru ore. Scenariile au variat, de asemenea, dacă copilul a fost rănit sau nu atunci când a fost lăsat acasă singur și dacă au existat legi relevante pentru „acasă".

În cazurile în care un copil nu a fost rănit, aproape fiecare asistent social a stabilit că lăsarea unui copil acasă singur timp de patru ore a fost neglijarea copilului atunci când copilul avea 6 ani sau mai mic. Peste 80% dintre lucrătorii sociali au declarat că este o neglijare a copilului dacă minorul avea 8 ani sau mai mic; aproximativ 50% au declarat că este neglijarea copilului dacă acesta are 10 ani sau mai mic. O proporție mai mică a descris scenariul drept neglijarea copilului la vârsta de 12 sau 14 ani.

Când scenariile includeau condițiile în care o lege a făcut ilegală lăsarea unui copil acasă singur sau un copil a fost rănit, asistenții sociali au avut o probabilitate semnificativă de a considera un caz de neglijare a copiilor la vârsta de 8, 10, 12 și 14 ani . Asistenții sociali au fost, de asemenea, întrebați la ce vârstă ar trebui să fie ilegal să lase un copil singur timp de patru ore, peste o jumătate au declarat că ar trebui să fie ilegal pentru copiii sub 12 ani și patru cincimi au convenit că ar trebui să fie ilegal pentru copiii sub 10 ani.

Studiile au arătat că lipsa supravegherii adulților contribuie la mai mult de 40% din decesele legate de vătămările pediatrice din SUA, notează autorii. Ei spun că rezultatele sugerează necesitatea unor linii directoare uniforme și a legilor de siguranță legate de supravegherea copilului la nivel național, pentru a direcționa asistenții sociali în evaluarea cazurilor potențiale de neglijare a copiilor și pentru a-i proteja mai bine pe copii de vătămare.

„Acest studiu recunoaște că există legături critice între legile de siguranță, avocații și profesioniștii în bunăstarea copilului și familiile cu copii mici", a declarat Gerene Denning, doctor în știință emerită la Universitatea din Iowa, Colegiul de Medicină din Carowa. "Este nevoie de parteneriat între toate acestea pentru a preveni rănirea copilului."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel