Demisia ministrului Sănătății, după scandalul vaccinărilor preferențiale: unde se întâmplă asta

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinul COVID-19 produs de CureVac. Foto: CureVac
Vaccinul COVID-19 produs de CureVac. Foto: CureVac

Ministrul sănătății din Argentina a demisionat după ce s-a dezvăluit că au fost vaccinate preferențial mai multe persoane dintre aliații lui politici.

Ministrul sănătăţii din Argentina, Gines Gonzalez Garcia, şi-a dat demisia în urma unui scandal izbucnit pentru că a organizat vaccinări preferenţiale anti-COVID-19 pentru aliaţii săi politici. „Îmi depun demisia din funcţia de ministru al sănătăţii în conformitate cu dorinţa dumneavoastră expresă”, a scris Gonzalez Garcia într-o scrisoare adresată preşedintelui Alberto Fernandez, care a fost publicată vineri. Secretarul de stat Carla Vizzotti va prelua ministerul, a anunţat biroul preşedintelui.

Scandalul a fost declanşat de jurnalistul pro-guvernamental Horacio Verbitsky, în vârstă de 71 de ani, care a declarat la o emisiune radio că, după ce a vorbit la telefon cu Gonzalez Garcia, a fost chemat la Ministerul Sănătăţii pentru a fi vaccinat. Având în vedere vârsta sa, munca şi riscul personal, nu ar fi fost încă rândul său să se vaccineze. În prima etapă sunt vaccinaţi vârstnicii de peste 80 de ani şi persoanele cu cel mai mare risc.
În total, ministrul ar fi rezervat 3.000 de doze de vaccin pentru uz personal.

Puternicul patron de sindicat Hugo Moyano se numără printre cei care au primit vaccinul mai devreme decât trebuia. Ar fi fost vaccinaţi şi soţia lui Moyano şi fiul lui de 20 de ani.
În ţara sud-americană este utilizat în principal vaccinul rusesc Sputnik V, iar primele doze de la AstraZeneca au ajuns recent. Până în prezent, doar 390.000 din cei aproape 45 de milioane de argentinieni au primit vaccinul.
De la începutul pandemiei de COVID-19, s-a demonstrat că aproximativ 2 milioane de persoane au fost infectate cu virusul în Argentina. Aproximativ 51.000 de pacienţi au murit din cauze asociate cu infectarea, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel