DEMISIE - ȘOC la Ministerul Sănătății: experiența mea a fost una amară

Angela Sabău |
Data publicării:
Răzvan Cherecheș a devenit consilier onorific al secretarului de stat de la sănătate: Asta NU înseamnă că am să încetez să critic măsurile, FOTO facebook
Răzvan Cherecheș a devenit consilier onorific al secretarului de stat de la sănătate: Asta NU înseamnă că am să încetez să critic măsurile, FOTO facebook

Expert în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, și-a anunțat demisia din funcția de conslier onorific. El a rezistat doar cinci săptămâni aici, unde spune acum că s-a simțit inutil.

Numit în urmă cu doar cinci săptămâni, expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a demisionat din funcția de consilier onorific de la Ministerul Sănătății. El spune că a fost o experiență amară și că s-a simțit inutil.

„Ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită).
Experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de 2 ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către Minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste).
Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din Minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu).
Nu consider că este cazul să rămân într-o funcție (chiar și una onorifică) dacă mă simt inutil.
Cele 4 aspecte pe care le-am semnalat de multiple ori ca fiind prioritare:
- testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situației)
- comunicarea – reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)
- raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres - un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare
- Institutul Național de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică).
Adevărul este că nu mai am răbdare – trăim vremuri de criză în care comunicarea ministerului sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic!
Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile!
Consider că trebuie să îmi expun liber opiniile științifice, din poziția de profesor universitar.
Rămân deschis să ajut voluntar oricui dorește să își fundamenteze deciziile pe dovezi științifice (indiferent de culoare politică)!” , a scris el pe pagina sa de Facebook.

 

ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită) experiența...

Publicată de Razvan Chereches pe Joi, 25 martie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel