Deplasare fără rost în SUA, manageri de spitale și oficiali din Ministerul Sănătății

DCMedical Team |
Data publicării:

Ministerul Sănătății anunță cu surle și trâmbițe că încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele românești și cele americane, motiv pentru care și-a trimis o superdelegație în vizită în SUA pentru schimb de experiență. Aproximativ 30 de manageri de spitale, 6 reprezentanți ai Ministerului Sănătății conduși de Octavian Dan Alexandrescu, secretar de stat, precum și o delegație a Comisiei de Sănătate din Senatul României, condusă de Attila Laszlo, președintele Comisiei, sunt pe tărâm american, pregătiți să-și ia notițe cu privire la sistemul sanitar de acolo, la telemedicină și construcția de noi spitale.

 

Deplasarea în SUA a unei ,,armate" de români, sub pretextul participării la Forumul Spitalelor "BestInvest Healthcare Forum" organizat la New York de către Consiliul de Afaceri Româno-American, nu își are rostul în condițiile în care sistemul de sănătate american este total diferit de al nostru, spitalele lor beneficiază de bugete uriașe la care noi nici nu visăm, iar furnizori de telemedicină sunt destui și în Europa dispuși să colaboreze cu România. Prin urmare nu era nevoie de un drum tocmai până în... America, o cheltuială inutilă pe banii statului.

Reprezentanții României au pe agenda de lucru vizitarea mai multor spitale americane de top, precum: Nortwell Health, The Mount Sinai Hospital, Johns Hopkins International. Dar ce discuții vor avea managerii spitalelor noastre cu omologii americani despre condițiile din spitale, despre accesul la medicamente esențiale, despre tratamentul pacienților cu afecțiuni cardiace și oncologice, știut fiind că bugetul anual al unui astfel de spital de top trece bine de 1 miliard de dolari pe an. Cu siguranță, managerii români se vor uita cu invidie la aceste unități sanitare, vor bifa că au fost acolo și cam atât...

"Am deschis anul acesta mai multe colaborări cu țări care au potențial de investiție în sistemul sanitar. Considerăm că numai în acest fel putem avansa și dezvolta sistemul de sănătate. Suntem interesați de viitoare colaborări între spitalele românești și cele americane în telemedicină, schimb de bune practici și de experți. Ne dorim să prezentăm proiectele noastre în ceea ce privește construcția de spitale posibililor investitori americani. Mai mult, dorim să oferim posibilitatea medicilor români din SUA să revină în țară pentru a profesa", a declarat dr. Octavian Alexandrescu, secretar de stat la deschiderea Forumului.

România a pierdut în ultimii ani o groază de bani europeni destinați construirii de noi spitale, mergând cu jalba în proțap la Bruxelles pentru a cere finanțare pentru cele trei spitale regionale care ar trebui să se ridice la Iași, Cluj și Craiova. În aceste condiții, rămâne de văzut cum va reuși să-i convingă românii pe investitorii americani să vină la noi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel