Deteriorarea inimii la pacienții cu COVID-19, descoperită la autopsii

Dana Lascu |
Data publicării:

O serie de autopsii efectuate la New Orleans la pacienți care au decedat din cauza COVID-19 arată deteriorarea inimii separată de alte efecte ale coronavirusului în organism. 

O serie de autopsii efectuate de patologii Louisiana State University Health Sciences Center din New Orleans arată că deteriorarea inimii la pacienții cu COVID-19 nu este inflamația tipică a mușchiului cardiac asociată cu miocardită, ci mai degrabă un model unic de moarte celulară în celulele individuale ale mușchiului cardiac. Cercetătorii au analizat inimile a 22 de pacienți decedați din cauza COVID-19, iar rezultatele analizei lor au fost publicate în jurnalul Circulation (link direct studiu).

„Am identificat modificări cheie brute și microscopice care contestă noțiunea că miocardita tipică este prezentă în infecția severă SARS-CoV-2”, spune dr Richard Vander Heide, doctor în medicină, profesor și director de cercetări în patologie la Școala de Medicină LSU Health din New Orleans. „În timp ce mecanismul de leziune cardiacă în COVID-19 este necunoscut, propunem mai multe teorii care necesită investigații suplimentare, care vor duce la o mai bună înțelegere și intervenții potențiale de tratament”.

Echipa de patologi LSU Health condusă de Dr. Vander Heide, un patolog cardiovascular cu experiență, a descoperit, de asemenea, că spre deosebire de primul coronavirus SARS, actual virus SARS-CoV-2 nu era prezent în celulele musculare cardiace. Nici în arterele coronare nu au existat cheaguri de sânge.

Rezultatele lor raportate anterior au relevat că daune alveolare difuze (DAD) - leziuni în spațiile aeriene mici ale plămânului unde are loc schimbul de gaze - alături de cheaguri de sânge și sângerare în vasele mici de sânge și capilarele pulmonare au fost principalii contribuitori la deces.

„Aceste constatări, împreună cu ventriculele drepte mărite sever, pot indica un stres extrem asupra inimii, secundar bolii pulmonare acute”, adaugă dr Sharon Fox, doctor în științe medicale, Director asociat al Cercetării și Dezvoltării în Departamentul de Patologie la LSU Health New Orleans. 

Autopsiile, despre care se crede că au fost primele raportate din SUA, au fost efectuate pe 22 de pacienți care au murit din cauza COVID-19 la Centrul Medical Universitar din New Orleans. Majoritatea erau afro-americani. Cei zece bărbați și doisprezece femei aveau vârsta cuprinsă între 44-79. Deși au existat alte afecțiuni subiacente, majoritatea au avut hipertensiune arterială, jumătate aveau diabet de tip 2 tratat cu insulină și aproximativ 41% aveau obezitate.

Patologii LSU Health New Orleans, la fel ca și alții, au găsit, de asemenea, infecție virală a unora dintre celule mai mici din mucoasa vaselor de sânge (endoteliu). Deși la niveluri scăzute, poate fi suficient pentru a provoca disfuncții care duc la moartea individuală a celulelor. Efectele așa-numitei „furtuni de citokine” (suprareacție severă a celulelor sistemului imunitar care combate infecția) asociate cu COVID pot juca și ele un rol important.

„Având în vedere că celulele inflamatorii pot trece prin inimă fără a fi prezente în țesutul propriu-zis, nu poate fi exclus un rol în afectarea endotelială indusă de citokine", a spus Dr. Vander Heide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel