Dexametazonă, problema care a apărut în unele țări! Acad prof dr Irinel Popescu detaliază

Dana Lascu / 29 iun 2020 / 23:05
EXCLUSIV
Fiola
Fiola

Acad prof dr Irinel Popescu a explicat, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, că e o problemă cu dexametazona în unele țări. 

„S-a vorbit mult despre dexametazonă și despre rolul ei în reducerea mortalității legate de COVID-19. Dar aș vrea să fac unele precizări”, a spus acad prof dr Irinel Popescu, EXCLUSIV la Academia de Sănătate. 

Academicianul a arătat că de ceva timp unele țări au probleme legate de acest medicament, care este larg folosit.

„Este un medicament și foarte cunoscut și relativ ieftin, motiv pentru care majoritatea stocurilor s-au epuizat. Sunt țări care încearcă să caute dexametazonă pentru că nu se mai găsește pe piață. Dexametazona, în formele grave, oricum era folosită de medicii din Serviciile de Terapie Intensivă, face parte din protocolul tratamentelor acestor stări grave, acelea în care se activează furtuna de citokine, acelea în care apar insuficiențele multiple de organ. În acestea dexametazona și cortizonul, în general, au efecte pozitive”, a explicat acad prof dr Irinel Popescu.

Tratamentul descoperit de israelieni și ce se întâmplă cu hidroxiclorochina, aflați din video: 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy