DOLIU în MEDICINĂ. Doctor Emilia Biber, renumit neonatolog, a murit din cauza COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Lumânări  FOTO: Pixabay
Lumânări FOTO: Pixabay

Anunțul a fost făcut de conducerea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, unde doamna doctor Emilia Biber, care a decedat din cauza COVID-19, și-a defășurat o mare parte din activitate. 

Conducerea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a anunțat pe pagina de Facebook a unității medicale decesul renumitului neonatolog dr Emilia Biber, personalitate marcantă a pediatriei românești. 

„Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara este astăzi îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neonatologiei și pediatriei hunedorene.

Născută în județul Alba la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. Și-a crescut cu dragoste și devotament cei doi copii, fiica, Bianca, de profesie avocat și fiul, Horațiu, care a moștenit vocația mamei sale și este medic în Germania.

Doamna doctor Biber a continuat să fie dăruită profesiei și a fost prezentă cu generozitate printre noi până la sfârșit.  A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru și a fost mereu preocupată și implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcții. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foștii colegi.

Este un moment de răscruce și o grea pierdere pentru toți cei care i-au fost colegi, pacienți sau prieteni. A fost o persoană care a dat, în mod constant, dovadă de profesionalism, responsabilitate, perseverenţă și devotament. S-a bucurat de stima colegilor, a pacienţilor și a părinţilor acestora. Decesul cauzat de COVID-19 al doamnei doctor întristează deopotrivă lumea medicală și comunitatea hunedoreană.

Conducerea spitalului municipal este alături de familia îndurerată și transmite, pe această cale, sincere condoleanţe.

Colegii și toţi cei ce au cunoscut-o îi vor păstra vie amintirea.

DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel