Doravirina, medicament nou contra HIV, aprobat

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Hepatita
Hepatita

Doravirina este un medicament nou, eliberat pe bază de prescripție, pentru tratamentul infecției cu HIV la adulții care nu au luat niciodată medicamente anti-HIV, care a fost aprobat de FDA. Medicamentul este utilizată întotdeauna în asociere cu altele, se ia o dată pe zi și nu contează dacă pacientul amâncat sau nu. El scade încărcătura virală mai mult decât o fac medicamentele deja în uz.

Doravirina aparține unei clase de medicamente pentru Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) numite inhibitori non-nucleozidici de reverstranscriptază (INNRT).

Practic, INNRT se atașează de virus și blochează o enzimă a HIV numită transcriptază inversă. Prin blocarea invers- transcriptazei, INNRT-urile împiedică multiplicarea HIV și pot reduce cantitatea de virus din organism, arată pagina AidsInfo a departamentului American pentru Sănătate și Servicii Sociale.

Cele patru funcții principale

Doravirina este un inhibitor non-nucleozidic de revers-transcriptază (NNRTI) care se ia o dată pe zi și are mai multe avantaje față de medicamentele existente în clasă. Mai întâi, are o nouă cale de rezistență, deci are activitate față de, de exemplu, virușii care conțin K103N- sau Y181C. În al doilea rând, are puține interacțiuni cu alte medicamente. În al treilea rând, poate fi administrat cu sau fără mâncare. Și al patrulea, are mai puține efecte secundare asupra sistemului nervos central (SNC) decât efavirenz, fapt ce a fost demonstrat într-un studiu clinic", a explicat, pentru medscape.com, Dr. Paul Sax de la Brigham and Women's Hospital și Facultatea de Medicină de la Harvard.

Medicamentele contra virusului imunodeficienței umane nu pot vindeca HIV / SIDA, dar administrarea zilnică a unei combinații de medicamente împotriva virusului ajută persoanele seropozitive să trăiască mai mult, mai sănătoase.

Tratamentele anti-HIV reduc, de asemenea, riscul transmiterii virusului imunodeficienței umane. „Dacă luați medicamente pentru tratamentul HIV, inclusiv doravirină, nu reduceți, săriți sau întrerupeți tratamentul, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă spune așa ceva", atrag atenția specialiștii de la AidsInfo.

Cum acționează

Studiile de laborator au arătat că Doravirina, noul INNRT, este eficient atât împotriva virusului de tip sălbatic, cât și împotriva HIV cu mutații care îi conferă rezistență la alte medicamente de acest tip.

Un inhibitor experimental non-nucleozidic de revers transcriptază (NNRTI), Doravirina a demonstrat o eficacitate mai mare în suprimarea încărcăturii virale a HIV decât cea a darunavir / ritonavir. Acestea sunt rezultatele studiilor clinice realizate în 3 faze, care au fost prezentate în iulie, la Amsterdam, la cea de-a 22-a Conferință Internațională SIDA (SIDA 2018).

Potrivit specialiștilor, după aproape doi ani de tratament, o încărcătură virală suprimată (mai mică de 50 copii / ml) a fost observată la 73% dintre pacienții cărora li sa administrat Doravirina, în timp ce doar aceeași reducere s-a observat la 66% dintre cei care au vut tratament cu darunavir / ritonavir.

După 48 de săptămâni de tratament, 83% dintre pacienții cărora li s-a administrat doravirina au prezentat o încărcătură virală nedetectabilă. În comparație, numai 80% dintre persoanele care au luat darunavir / ritonavir au obținut aceleași rezultate.

Oamenii de știință care au condus cercetarea au adăugat că pe întreaga perioadă de observație doar două persoane au dezvoltat rezistență la Doravirina.

FDA a aprobat, de asemenea, și o nouă schemă de tratament contra infecției HIV, compusă din doravirina / lamivudină / tenofovir DF (Delstrigo).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel