EXCLUSIV Siropul, bombă pentru sănătate. Duce la boli cardiovasculare. Florin Bălănică: Nu recomand niciodată pacienților mei!

Siropul este o opțiune total nesănătoasă. Medicii nutriționiști demolează băutura tradițională a bunicilor. Iată care este compusul care îl face nociv și cum putem ajunge să dezvoltăm boli cardiovasculare...
Siropul este un lichid concentrate, dulce și aromat, folosit în special în gastronomie și în prepararea băuturilor. Siropul poate fi realizat dintr-o varietate de ingrediente. Numai că acesta nu este deloc sănătos.
Siropul, alegere nesănătoasă
Dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce siropul nu este o alegere sănătoasă.
”Siropul înseamnă un mix de fructe care suferă un proces de fermentație în contact cu zahărul. Atunci, discutăm despre un zahăr concentrat care, dacă este consumat pe termen lung, duce la creșterea în greutate. Nu recomand niciodată pacienților mei, în special copiilor, să consume siropuri naturale”, a explicat dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Siropul cu îndulcitori, nociv
Nici siropurile în care s-au folosit îndulcitori nu sunt sănătoase. Ba mai mult, putem dezvolta boli cardiovasculare din cauza acestora.
”Există și siropuri care sunt făcute cu înlocuitori de zahăr. Acolo, este aceeași indicație.
Studiile moderne arată că un consum constant de înlocuitori ai zahărului are același risc de depunere a grăsimii în zona trunchiului și implicit riscul de boală cardiovasculară. Nimic consumat în exces și pe termen lung nu face bine”, a mai explicat dr. Florin Ioan Balanică.
Zahărul, otrava din dulciuri
Majoritatea siropurilor conțin o cantitate semnificativă de zahăr și, prin urmare, sunt bogate în calorii. Este important să le folosiți cu moderație, în special dacă vă preocupați de aportul caloric.
Consumul excesiv de zahăr poate contribui la creșterea în greutate, probleme dentare și poate avea impact negativ asupra sănătății generale.
De obicei, siropurile nu aduc prea multe beneficii nutriționale. Ele furnizează în principal calorii goale, fără să ofere substanțe nutritive esențiale precum vitaminele sau mineralele.
Din cauza conținutului ridicat de zahăr, siropurile pot determina o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi problematic pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care își doresc menținerea nivelului glicemiei sub control.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Medicamentele salvatoare de vieți nu ajung la pacienții din România. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Suntem la 800 de zile de la aprobarea EMA
Marele avantaj al colonoscopiei. Cât de des se recomandă. Dr. Eliza Gangone (SANADOR) explică
Brahiterapia, ce presupune. Dr. Beatrice Anghel: Dirijăm iradierea și o controlăm
Testul simplu care pune diagnosticul de boală varicoasă
Trucul care te scapă de mirosul de prăjeală după ce ai gătit
Acest truc te scapă instantaneu de mirosul de prăjeală din casă.
Ce trebuie să știi dacă ai avut o rudă diagnosticată cu cancer. Conf. dr. Viorica Rădoi: Anamneză amănunțită și un istoric familial
Provocările diagnosticării oncologice în România. Prof. univ. dr. Ovidiu Pop: Stăm prost
Bolile inflamatorii intestinale, afecțiuni sistemice cu impact digestiv, hepatic și cutanat. Dr. Răzvan Iacob: Inflamația digestivă să fie stăpânită
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
Tratamentul care elimină cancerul în stadiile incipiente. Dr. Beatrice Anghel: Eficient, precis și localizat
Educaţie pentru sănătate predată de medici în şcoli. Conf. univ. dr. Horațiu Moldovan: Vom trăi mai mult. Copiii noştri vor trăi mai mult şi mai bine
Tratamentul oncologic, efecte negative. Ramona Schenker: Profund invalidante
Cum aleg medicii tratamentul care îți poate salva viața în cancer
Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Totul despre cancerul colorectal. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), la DC Medical și DC News
Accesul echitabil la servicii medicale, o problemă de sistem. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb): Există angajamentul de a crește finanțarea
Câte scaune pe zi e normal să ai? Primul semn că ești constipat
Limfedemul, complicația ascunsă după operația de cancer mamar. Ramona Schenker: Invalidantă pentru paciente
Educația pentru sănătate în școli, esențială. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb): Este viitorul acestei țări. Semn de responsabilitate
Tratamentul oncologic cu rezultate maxime. Dr. Matei Bâră: Reducem toxicitatea
Tratamentul care înlocuiește terapiile toxice împotriva cancerului. Are precizie de milimetru.