Studiu: lactatele și alimentele bogate în zahăr, asociate cu coșmarurile
Legătura dintre intoleranța la lactoză și coșmaruri devine tot mai clară, spun cercetătorii. Și nu doar brânza e de vină.
De ani de zile, problema ouălelor în alimentație a fost un subiect controversat, în principal din cauza conținutului crescut de colesterol.
Unele studii au legat consumul de ouă de creșterea riscului de boli cardiace. Care este adevărul, însă?
Colesterolul se pare că este crucial pentru celule și ajută organismul să genereze vitamina D, alături de testosteron și estrogen. Ficatul și intestinele noastre produc tot colesterolul de care avem nevoie, dar, în același timp, îl regăsim în produse animale precum carnea de vită, creveți, ouă, unt și cașcaval. Este purtat prin corp în sânge prin diferite tipuri de lipoproteine, ceea ce este important pentru că este responsabil pentru ceea ce numim colesterol bun sau colesterol rău.
Grăsimile trans, principala preocupare
În primul rând, cercetătorii nu au dovedit exact legătura între consumul de colesterol și riscul crescut de boli cardiace. În realitate, ei sunt mai îngrijorați cu privire la...
Citește continuarea pe DC NEWS
Legătura dintre intoleranța la lactoză și coșmaruri devine tot mai clară, spun cercetătorii. Și nu doar brânza e de vină.
Mihai Leu a murit. Mesajul transmis de acad. prof. dr. Irinel Popescu.
Concediile medicale, doar pentru cine merită! Cum demonstrezi că ești bolnav.
Cine ascunde adevărul despre COVID-19? Pandemia care a ucis 20 de milioane de oameni.
Salariile cadrelor medicale sunt pe masa negocierilor. Ce decizii pregătește Ministerul Sănătății.