Sănătatea inimii: Alimentele care țin bolile cardiovasculare la distanță

photo_1571748982800_fa51082c2224_36063100

Alimentația poate fi un factor major în dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Dacă unele alimente pot dăuna, altele, pe de altă parte,  pot deveni un aliat de...

Consumul de fibre solubile, care se găsesc în tărâțele de ovăz, orz, nuci și semințe, fasole, linte, mazăre și unele fructe și legume - poate fi un cea mai bună alegere când vine vorba de sănătatea inimii, potrivit Asociației Naționale a Lipidelor. 
Fibrele solubile ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. 

De asemenea, acest tip de alimente te pot ajuta să te saturi mai repede și să măncânci mai puțin, fapt care, din nou, este benefic pentru inimă, prin controlul greutății, potrivit  unui studiu (link direct) din 2013, publicat  în Jurnalul Colegiului American de Nutriție.

Mai mult, un studiu (link direct) din august 2019, publicat în Journal of the American Heart Association, a constatat că o alimentație bazată pe plante și mai puțin pe alimente de origine animală, a redus riscul de  boli cardiovasculare.


Potrivit experților, femeile au nevoie de minimum de 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații  38 de grame, cu accent pe alimentele din plante, bogate în fibre solubile.

Conținut recomandat

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare

Mituri și adevăruri despre dinții de lapte

26 iun 2025, 20:27
Atunci când vine vorba de sănătatea orală a copiilor, există multe informații care circulă — unele corecte, altele mai puțin. Dinții de lapte sunt adesea tratați superficial de părinți,...

Știrile zilei în Sănătate și Farma

06 aug 2025, 10:28
Companii farmaceutice în criză și schimbare. Procese, scăderi de profit și strategii noi care vor remodela piața medicamentelor sunt câteva din cele mai importante știri ale zilei.