Dr. Anthony Fauci, avertisment DUR! Urmează un alt val de infectări: Trebuie să acționăm rapid! Nu va fi ușor

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci

Medicul american Anthony Fauci a lansat un avertisment dur. Variantele noi de Covid-19 ar putea alimenta un alt val de infecții. 

Variantele noi de Covid-19 amenință un alt val de infecții, au avertizat, miercuri, 17 februarie, oficialii din domeniul sănătății. Este mai important ca niciodată ca americanii să continue să păstreze măsurile de siguranță pentru a preveni răspândirea virusului, scrie CNN.

„Răspândirea continuă a variantelor care sunt mai contagioase ar putea pune în pericol progresele pe care le-am făcut în ultima lună dacă lăsăm garda jos.”, a declarat dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, în timpul unui briefing de la Casa Albă.

Este un avertisment care a fost repetat de mai mulți experți, întrucât numărul de cazuri noi continuă să crească, în timp ce mai mulți lideri au optat pentru relaxarea restricțiilor.

Ce spune Fauci

 

Printre cele mai îngrijorătoare tulpini se numără varianta extrem de contagioasă B.1.1.7, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, în legătură cu care experții au avertizat deja că ar putea deveni dominantă în martie.

SUA au două instrumente puternice care pot ajuta la oprirea răspândirii, a declarat dr. Anthony Fauci, miercuri seară: continuarea respectării măsurilor de siguranță, respectiv purtarea măștilor, distanțarea socială, evitarea zonelor aglomerate și spălarea regulată a mâinilor, dar și creșterea numărului celor vaccinați.

„Nu va fi ușor”, a avertizat Fauci, „din cauza contagiozității. Trebuie să acționăm rapid”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel