Dr. Cătălina Poiană, șeful CMMB: Chirurgul fals nu avea drept de practică. Am sesizat organele

DCMedical Team / 05 feb 2019 / 13:50
Pe pagina sa de Facebook, chirurgul Matthew Mode - Matteo Politi are numeroase poze din timpul intervențiilor chirurgicale
Pe pagina sa de Facebook, chirurgul Matthew Mode - Matteo Politi are numeroase poze din timpul intervențiilor chirurgicale

Conducerea Colegiului Medicilor din București (CMMB) a explicat încă de la sfârșitul anului trecut s-a autosesizat în privința chirurgului fals care a operat zeci de pacienți în România fără a avea studii de specialitate și că a sesizat organele de urmărire penală.

Colegiul Medicilor din Municipiul București s-a autosesizat, pe 28.12.2018, cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic de către o persoană, se arată într-un punct de vedere transmis presei de președintele CMMB.

„După verificările făcute în evidențele noastre și ale Colegiului Medicilor din România, la rândul nostru, în cursul lunii ianuarie, am sesizat organele de urmărire penală", se precizează în document.

În ceea ce privește verificările făcute, președintele Colegiului Medicilor București, prof.dr. Cătălina Poiană spune că „acestea au fost legate strict de dreptul de practică a profesiei de medic de către persoana respectivă și au vizat evidențele noastre, evidențele Colegiului Medicilor din România iar, prin intermediul Colegiului Medicilor din România, au fost cerute clarificări prin sistemul Sistemul de Informare a Pieței Interne IMI și de la celelalte state membre ale Uniunii Europene".

Nu avea drept de practică în România

Președintele CMB spune că chirurgul fals Matthew Mode, pe numele adevărat Matteo Politi, nu avea niciun document care să-i dea drept de liberă practică în România.

„Nici instituția noastră și nici Colegiul Medicilor din România, potrivit informării pe care am primit-o, nu au avizat ori autorizat respectiva persoană să practice profesia de medic pe teritoriul României. Toate aspectele legate de acest caz urmează să fie lămurite de organele îndrituite", conchide Prof. univ. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy